Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett helhjärtat golfbröllop

/

Golfparet Maria och Lars-Göran bestämde sig för att skapa ett annorlunda vigselminne. De gifte sig där de trivs som bäst: På Hofors Golfbana.

Annons

Deras berättelse började på lågstadiet. Lars-Göran Andersson och Maria Törnberg (nu Maria Andersson) var tillsammans i ett år som små, men de växte ifrån varandra. När de sedan träffades för 18 år sedan blev de kära på nytt.

Då barnen blev stora ville Lars-Göran ta upp sitt gamla ungdomsintresse – golfen.

– Jag tyckte först att det var en dum idé, hur skulle vi ha tid att spela golf? Men så tog jag ändå den där grundkursen för att ta grönt kort, jag tänkte att jag prövar väl så kanske vi får ett gemensamt intresse.

Maria föll på en gång för sporten, och paret har sedan dess spelat golf näst inpå varje helg. Förutom golftävlingar är de båda engagerade i Hofors golfklubb, och antalet golfvänner är många.

– Det är jätteroligt att ha det här gemensamma intresset, vi spelar väldigt bra ihop och har jättekul tillsammans, säger Maria.

Under de 18 år som har gått har Lars-Göran friat till Maria tre gånger. Hon har sagt ja varenda gång, men ett äktenskap har aldrig blivit av. Tredje gången gillt, får vi väl säga.

Sist så friade han på en golffest, och den här gången kom de inte undan, med alla samlade som vittnen skulle vigseln bli av.

Varför bestämde ni er för att gifta er på just en golfbana?

– Det var Lars-Göran som har sagt i många år nu att på den här greenen ska vi gifta oss. Elfte greenen är så vacker och ligger ned mot vattnet. Så det var han som väckte idén till liv.

Den ursprungliga idén var snarare en liten ceremoni och sedan att åka iväg på en resa i stället. Men efter att idén om golfbanan dykt upp övertrumfade den andra planer.

– Vi tyckte att det här blir vår grej. Vi fick vara på den plats vi tycker om att vara på och med alla våra närmaste. Dessutom var det en helt annorlunda och rolig vigsel.

Hur såg vigseln ut?

– Våra vänner Monica och Maria hade fixat allt, så vi visste inte alls hur det skulle se ut. Vi blev upplockade av en jättefin pimpad golfbil. På green stod alla våra golfvänner med sina klubbor och formade en portal som var utsmyckad av rosblad på marken. Runt omkring stod familj och vänner, det var omkring 100 personer där. Vår kära vän Sten Hodin spelade trumpet.

– Det var en jättefin vigsel, vi stod längst ner på green vid vattnet och bakom oss var en greenflagga även den utsmyckad med rosor.

Och vännernas överraskning blev uppskattad.

– Vi var jättenöjda, det var otroligt vackert och högtidligt. De hade ordnat det så fint där nere.

Mer läsning

Annons