Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färg och form – och bandy

/
  • BANDY-GYMNASIST. Saikspelaren Lina Forsberg går på bandygymnasium och delar bandyintresset med pappa och storasyster, också hon Saikspelare. ”Under säsong handlar allt om bandy”, säger Lina.  Foto: Håkan Selén

Gymnasievalet blev en lyckträff för Lina Forsberg.
I skolan kombinerar hon något av det bästa hon vet: form, design och – bandy!

Annons

Lina var bara fyra–fem år när pappa Pär-Åke började träna henne och hennes storasyster i bandy. Det märktes tidigt att talangen fanns där.

Lina kom in i Skutskärs damlag när hon var tolv och sedan ett år spelar hon i Saiks A-lag.

– Saik är jättebra och jag vill spela där så länge jag kan. Ska jag plugga vidare måste det bli i Gävle, säger Lina, som beskriver sig själv som stabil back och duktig skridskoåkare.

På bandygymnasiet, där nio av hennes lagkamrater också går, har Lina dessutom chansen att utveckla sin medfödda fallenhet för form.

– Som liten höll jag alltid på och byggde saker. Jag använde kartonger, sugrör, piprensare och allt möjligt annat som jag hittade. En gång byggde jag hela omklädningsrummet och bandyplanen i Skutskär med gubbar och allt, berättar Lina som just nu ritar på en lekplats med gungor och andra lekredskap.

Våren är en tid för omladdning inför nästa bandysäsong. Den gångna slutade snöpligt i semifinal, då Saik föll mot Nässjö. Sandvikens nya arena gör det möjligt att börja med isträningar redan i augusti och det ger goda möjligheter att komma igen, tror Lina.

Det blir förstås mycket bandysnack runt köksbordet, men mamma Marias stora hundintresse är en stark konkurrent. Tre förtjust skällande exemplar av rasen lundehund möter familjens besökare i hallen. De har haft fina framgångar på utställningarna och Lina följer gärna med när det är dags att ställa ut.

– Det är skönt att åka iväg och tänka på något annat än skola och träning.

Mer läsning

Annons