Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hanna firar sin 18-årsdag i Dublin

/
  • FIRAR 18-ÅRSDAGEN I DUBLIN, IRLAND. Ida Thor och Hanna Sohlborg på Temple Bar i Dublin.

Hanna Sohlborg, Göranssonska skolan, firar sin 18-årsdag i Dublin, där hon just nu gör praktik.

Annons

”Jag och min klasskamrat Ida Thor gör fyra veckors praktik på Sandviks kontor. Vi bor på ett jättemysigt Bed and Breakfast i 1800-talsstil som heter Abrae Court Guesthouse. Efter jobbet och på helgerna när vi är lediga ägnar vi oss åt att upptäcka Irland och dess kultur.

Under de två och en halv veckorna vi har varit här har vi bland annat hunnit med att besöka ett gammalt fängelse, det legendariska Guinness Brewery som grundades år 1759 av Arthur Guinness, Cliffs of Moher på Irlands västkust, Dublin Zoo som ligger i Europas storsta park The Phoenix Park samt det fartfyllda området The Temple Bar med ett stort urval av pubar.

Enorma klippor
Min favorit av ovan nämnda sevärdheter är nog Cliffs of Moher, som ligger söder om Galway. Klipporna är enorma och stupar rakt ner till havet två kilometer nedanför fötterna. Man får verkligen perspektiv på hur liten man är som människa när man står där med havet framför sig och flera mil av gröna kullar bakom sig.

Födelsedagen firar jag och Ida med en dag ”out of office”, som man säger här. Vi går ut och äter på kvällen på en fin restaurang som ligger en liten bit bort på vår gata. När jag kommer hem till Sverige ska jag så klart fira med släkt och flera vänner.

Att fylla 18 år betyder ganska mycket för mig tror jag. Jag har en känsla av att folk fortfarande ser en som ”liten” när man bara är 17 år och inte helt får bestämma över sig själv och vad man vill göra.

Tar körkort
Jag håller även på att ta körkort och har min första körlektion på första vardagen efter att jag kommit hem från Irland, vilket jag ser fram emot.

Jag längtar efter körkortet, eftersom att det kommer ge mig större frihet och fler möjligheter att ta mig till och från Gävle nar jag ska vara med pojkvännen.

Två katter i Torsåker
Jag vet ännu inte vad jag ska göra efter studenten och jag vet ännu mindre vad jag gör om tio år. Förhoppningsvis har jag ett jobb och bor någonstans där jag trivs med Niclas och lever ett bra liv. Det enda jag har i huvudet nu är att njuta av tiden jag har på Irland innan jag beger mig hem till det vardagliga livet igen.

På fritiden är jag både helst och oftast med min pojkvän Niclas som bor i Gävle, annars så är jag ganska mycket hemma med familjen och mina två katter i Torsåker.

Jag tycker om att fotografera och bildredigera i Photoshop, men eftersom mina studier på Göranssonska skolan tar upp en stor del av min fritid så har fotograferingen lagts på hyllan för närvarande.

Jag har länge tänkt att Göranssonska skolan kanske inte riktigt är en utbildning för mig, eftersom den består av så många ämnen jag inte är intresserad av.

Dock är jag mer än nöjd med den sociala delen, eftersom jag har nästan alla mina vänner där. Det var också där jag träffade Niclas.”

Mer läsning

Annons