Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Isabell siktar envist på en egen röd ferrari

/
  • Isabell Eriksson sökte utbildningar inom allt från kriminologi till glasblåsning och valde till slut fastighetsmäklarprogrammet på högskolan i Gävle.

Isabell Eriksson hoppade över en klass i grundskolan. Med sina 18 år är hon nu bland de yngsta på högskolans fastighetsmäklarlinje.

– Jag har alltid haft lätt för mig och så är jag envis, förklarar hon sina snabba kliv.

Men svininfluensan höll på att sätta stopp för första tentan.

Annons

Grundskolan var ingen match för Isabell. När hon bytte från Jungfruholmens skola till Älvboda friskola efter femman gick hon direkt upp i sjunde klass. I gymnasiet gick hon samhällsvetenskapliga programmet, med inriktning ekonomi, på Borgis och tog studenten i våras, några månader före 18-årsdagen.

Det kan ha sina sidor att vara yngst i avgångsklassen.

– Jag fick inte gå på krogen med de andra och jag missade både studentkryssningen och balen. Studentkommittén ville inte göra något undantag.

I högskolan ser hon fördelarna med att vara bland de yngsta. Isabell bor hemma eller hos pojkvännen Johan och klarar sig bra på de 3 000 kronor som hon får i studiebidrag.

– För mig känns 3 000 jättemycket; det är tre gånger så mycket som jag hade i gymnasiet, säger hon, väl medveten om att många av hennes äldre studiekamrater inte har samma syn på saken.

Just nu går Isabell och väntar på resultatet av första tentan, i ämnet affärsredovisning och hon vet inte om hon har klarat den.

– Det är ett tufft ämne och jag var jättenervös innan, säger hon.

Inte så konstigt, med tanke på att hon missade några veckors studier inför provet. Isabell hade gått och dragit med en förkylning ganska länge när hon plötsligt insjuknade i hög feber.

– Jag var helt utslagen och svettades värre än under en fotbollsmatch. Efter några dagar gick jag till hälsocentralen. Jag fick gå in bakvägen och personalen höll sig tre meter ifrån mig.

Proverna visade senare att Isabell verkligen hade drabbats av svininfluensan, men då var hon frisk igen, hade pluggat ikapp och börjat med fotbollsträningen igen.

– Jag missade säsongens sista matcher och det var lite synd, säger Isabell som innan hon började i Gifs damlag i våras spelade med Furuvik, Älvkarleby och Skutskär.

Mittfältaren Isabell stormtrivs i division 3-laget, som hamnade i mitten av tabellen den gångna säsongen.

– Jag har många kompisar där och det känns alltid jätteroligt att åka på träningarna.

Träningar och tentor, det är mycket som Isabell måste hinna med, men envis som hon är tänker hon även försöka pressa in en tvåveckors körkortskurs i Falun i höst.

Isabell gillar snygga bilar och drömmer om en egen, röd Ferrari. Den drömmen passar bra in i hennes andra framtidsplaner som går ut på att flytta utomlands, skaffa ett välbetalt mäklarjobb och ett stort hus vid havet, gärna i Kalifornien. Isabell fnissar lite åt sin dröm, säger att hon nog får nöja sig med en liten skruttbil tills vidare och att hon kanske hinner ändra sig när det gäller framtiden.

– Drömmen behöver ju inte slå in än på ett tag, säger hon.

Å andra sidan är hon ju ganska envis...

Mer läsning

Annons