Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Joakim har koll på sommaren i Gävle

/
  • ÖVERBLICK. Härifrån kontoret i Nian har Joakim Lundberg full koll på Sommarkväll i Gävle. Men han måste vara beredd på att lösa saker som dyker upp i sista stund.

Att vara turnéledare åt Per Gessle, ordna Sommarkvällar och att bli pappa är bara en del av det Joakim Lundberg redan hunnit med. I dag fyller han 40 år.

Annons

Det känns semesterlugnt på kontoret ovanför Nian, men skenet bedrar. Nu är det full rulle med Sommarkväll, som Joakim Lundberg är projektledare för.

Många bollar ska hållas i luften, stora och små. Första kvällen var det Nanne Grönvall som visade sig vara ordentligt allergisk mot mjölk.

– Hon har full koll på vad hon kan äta och inte. Men det gällde att hitta den maten i Gävle, säger Joakim.

Annars kan det vara insjuknade artister eller teknikstrul på scen som måste lösas akut. För att undvika nödlösningar gäller det att planera innan och ha överblick.

– Drömmen vore att bara sitta där på kvällen med en Cola och dingla med benen, säger han.

Till Gävle kom Joakim för två år sedan när kärleken lockade. Nu bor han i ett hus i Valbo tillsammans med frun Caroline och dottern Stella, snart ett år. Staden är lagom stor, tycker sörmlänningen som närmast kommer från Falun. Nu börjar han hitta sina favoritställen, även om det mest har blivit byggvaruhus än så länge.

– Vi håller på att renovera huset, även om det ligger lite på is nu. Det får bli efter Marinfestivalen, säger han.

Joakim började inom industrin och handeln. Det var i mötet med kunderna som han insåg att han ville jobba med människor. Sedan dess har han varit behandlingsassistent och jobbat i krogsvängen. Efterhand började han ordna konserter och annat som en bisyssla. Nu är det på heltid sedan några år tillbaka. Hultsfred, Metallica och Melodifestivalen står på meritlistan.

För två år sedan var han turnéledare åt Per Gessle. Motorsport är deras gemensamma intresse och ett av de många minnena från turnén är att han satt och snackade Formel-1 med Per.

– Vi körde gokart också, han är bra på det, säger Joakim.

Till hösten är det planeringen av Mer jul i Gävle som gäller. Någon överraskning ska det bli, enligt Joakim.

– Hmm, om jag svarar ja får jag väl stryk av min chef, skrattar han.

– Men den kommer nog att brinna. De är mycket uppfinningsrika.

Annons