Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kerstin trivs att ha många järn i elden

/
  • AKTIV OCH KREATIV. Kerstin Wahlström fyller 18 år i morgon och firar med hela släkten och fullt hus hemma i Sätra. Hon ser fram emot att gå ut på krogen och vill i framtiden bli förskolelärare. Efter gymnasiet vill hon dock först ta ett sabbatsår och bland annat hälsa på sina släktingar på den grekiska ön Kreta där hennes pappa bor.

Fodervärd åt en häst, sjunger, målar, syr, åker skidor och fotar. Många järn i elden är en underdrift och de flesta skulle nog bli stressade av mindre, men snart 18-åriga Kerstin Wahlström ler och trivs.

Annons

– Jag är en glad person och ser saker positivt för det mesta.

Sedan långt tillbaka har Kerstin Wahlström vetat vad hon vill jobba med i framtiden. Mamma Kajsa är förskolelärare och var med och startade upp de klassiska genusprojekten Björntomten och Tittmyran och föreläser nu i ämnet, intressen som gått i arv till dottern.

– Jag vill bli förskolelärare, min mamma är ju det och jag tycker att det är intressant hur man behandlar flickor och pojkar, säger Kerstin.

I dag läser hon andra året på barn- och fritidsprogrammet och tänker sedan gå den 3,5 år långa förskolelärarutbildningen. Men först ska hon ta studenten och sedan ta ett sabbatsår från studierna.

– Jag kommer nog att ta ett år fritt och vila lite, kanske resa lite grann, jag har släkt på Kreta så dit kanske, säger Kerstin.

Stort hästintresse

Just nu finns inte mycket tid till vila i Kerstins vardag. Förutom skolan så är hon fodervärd åt en islandshäst i Stackbo. Hästintresset väcktes tidigt med hjälp av en ridande storasyster och det tar nu upp mycket tid.

– Jag är så ofta jag kan i stallet, jag tycker om att vara ute i naturen, säger Kerstin som ridit i runt tio år.

När hon inte är i stallet hälsar hon gärna på hos mormor och morfar, från mormor har Kerstin fått lära sig många handarbeten. Broderi, målning och fotografering är några av de hantverk Kerstin både tycker om och behärskar. Ett av hennes intressen, sången, har dock fått vika ner sig till förmån för skolan men hon tycker fortfarande mycket om att sjunga och långsamma låtar är Kerstins melodi.

Vill ha en systemkamera

Att fylla arton beskriver hon som spännande och födelsedagen firas med hela släkten hemma i huset i Sätra och högst på önskelistan står en systemkamera. Sedan väntar de traditionella 18-årsprylarna på henne: körkort och en och annan utekväll i Gävles nattliv.

– Jag har inte varit ute och festat så mycket så jag ser fram emot att gå på krogen, det ska bli kul, säger Kerstin.

Mer läsning

Annons