Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Om ett och ett halvt år börjar livet för ”Mau”

/
  • TRIVS PÅ BRÄDAN. Mauricio Alejandro Figueroa Villa åker gärna skejtboard med sina kompisar när han är ledig. Med vissa delar han fotointresset också och det händer att de tar bilder av varandra. Foto: Elov Olsson

Skejtparken hägrar långt bortom allt det vintergråa och ännu mer fjärran ligger studenten. Det känns rätt tungt att tänka på för Mauricio ”Mau” Figueroa Villa som är ordentligt skoltrött just nu.

Annons

Med ett och ett halvt år kvar i gymnasiet är Mau glad att han valde ett program som ger utrymme för annat än teroetiska studier.

Fotografering, som är ett av hans främsta fritidsintressen, ingår som en del i skolarbetet på mediaprogrammet.

En dag i veckan praktiserar han dessutom på Hyresgästföreningens medlemstidning Hem & Hyra, ett välkommet avbrott för den som är skoltrött.

Mau, som då och då kväver en gäspning, konstaterar att det finns en hel del som är roligare än att plugga och sova om kvällarna och nätterna. Han har många kompisar och gillar att umgås och festa, ibland till föräldrarnas förtret...

– Det tycker nog att jag festar lite för mycket, men det blir väl mindre med tiden. När man får jobb är det nog slut på roliga, säger Mau med ett leende.

Han drömmer om en framtid som natur- eller extremsportfotograf och tycker att det är kul att plåta kompisarna när de skejtar eller åker BMX. Han har redan kollat upp olika fotoutbildningar och är beredd på att satsa helhjärtat senare, när skoltröttheten gett vika.

– Efter studenten vill jag först ta ett sabbatsår för att jobba och resa. Det ska bli skönt!

En kompis pappa kan fixa jobb som ställningsbyggare och efter det lockar partyliv på något varmt ställe, som Thailand.

Förra året reste Mau med familjen till Colombia, där så gott som hela släkten bor. Mau har vuxit upp med spanska och har varit i landet flera gånger. Hans föräldrar flyttade från Colombia till Sverige året innan Mau föddes.

– Inte så mycket egentligen. Bortsett från att det är varmare där lever man ganska lika och gör ungefär samma saker där som här. Men kanske skulle man få hjälpa till mer hemma och gå in för skolan mer.

Mau tycker att det är kul att åka dit och hälsa på ibland, men han bor hellre i Sverige. Eller i Florida som han också besökte förra året.

– Miami är skitfint, underbart! Men som turist ser man nog bara det som är bra. Under den fina ytan är livet säkert hårt. Min gudfar som bor där måste ha två jobb.

– Lever livet i Miami! Nej, antagligen har jag ett jobb och säkert familj. Förhoppningsvis har jag ett hus också.

Annons