Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simon drömmer om USA

/
  • BRINNER FÖR MOTOCROSS. Simon Rudström från Tierp längtar till USA, motocrossens förlovade land.

Simon Rudström fick sin första motocrosshoj när han var fem.
– Att bli proffs i USA är drömmen, säger han.

Annons

Motocross är stort i USA, mycket större än i Sverige, och Simon önskar inget högre än att flytta till Kalifornien efter gymnasiet.

Simon har valt ett internationellt gångbart yrke, rörmokare, och skulle proffsdrömmen gå om intet kan han alltid ta ett jobb som ”plumber”.

Simon Rudström tävlar för SMK Tierp och är klubbens stjärna just nu. I junior-SM förra året placerade han sig på 23:e och 25:e plats. Visserligen långt ifrån toppskiktet bland de 40 som kvalat in, men Simon deppar inte för det.

– Nej, inte det minsta, tvärtom! Är det några som är bättre än jag får jag bara en kick, säger han glatt.

Just nu går Simon andra året på Praktiska gymnasiet i Uppsala och pendlar från hemmet i Tierp.

I sommar ska han sommarjobba på Skärplinge Rör. Simons pappa driver VVS-firma i Tierp, men att ta över den längre fram lockar inte Simon. Eget företag är inget för honom som det känns nu.

För tillfället jobbar Simon på att ta körkort. Han har övningskört med mamma och hoppas klara sig på tio lektioner. Längtan efter körkort delar Simon med andra som ska fylla 18, men till skillnad från många i samma ålder har han ingen som helst lust att gå på krogen nu när han får tillträde dit.

– Nej, det kvittar alldeles för mig. Alla kompisar dricker, men jag har aldrig haft en tanke på att göra det, det är bara så, säger Simon.

I stället ägnar han fritiden åt att löpträna och gå på gym samt att träna och tävla i motocross. Ett av Simons främsta mål är att tävla i SM framöver.

– En tävlingsmänniska med mycket vilja och envishet.

Annons