Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tom och Tim stöttar varandra i alla lägen

/
  • HÅLLER IHOP. Tom och Tim Lund heter båda Eino i andranamn efter farfar. Det gör förresten deras två andra bröder och pappa också. Ibland kallas tvillingarna Latte och Lalla. Ingen vet riktigt varför. En idrottslärare som inte ville riskera att säga fel brukade kalla båda ”Tomtim”. Foto: Catharina Sandström

Ett namn med mörkare klang åt nummer ett, ett ljusare åt nummer två.
Morbror Gurra fick som han ville och tvillingarna fick heta Tom och Tim.

Annons

Om en mörkare klang också betyder att namnets bärare låter lite mer var Gurras förslag riktigt träffsäkert. Tom är tvillingen som för det mesta för bådas talan.

– Men så jag ju också 29 minuter äldre, skojar han.

De har gått i samma klass genom hela grundskolan, från första klass på Boda till nian på Rotskärsskolan. Först i gymnasiet skildes vägarna en aning, då tvillingarna valde olika inriktning på byggprogrammet.

– Byggprogrammet är bra om man inte vill plugga så mycket eller har lust att sitta vid ett skrivbord senare, tycker Tim.

I höst ska Tom gå maskinförarutbildning i Sandviken, medan Tim blir kvar på Polhem och inriktar sig på plattsättning.

– Det blir lite annorlunda, tycker tvillingarna som är vana att nästan alltid vara på samma ställe.

Å andra sidan gör det inte så mycket. De umgås ju nästan alltid på fritiden, även om deras intressen skiljer sig en del.

Även i framtiden kommer de att följas åt. Mamma och pappa driver en byggnadsställningsfirma, där de äldre bröderna redan jobbar.

Tvillingarna har visserligen varsitt eget yrke att falla tillbaka på men gissar att de ändå fortsätter i familjeföretaget efter skolan.

Både Tom och Tim jobbar med ställningsbygge så fort de är lediga från skolan. Efter hårt arbete på loven har båda fått råd att köpa varsin bil som står och väntar på dem om de klarar teoriprovet och uppkörningen på tisdag.

Tom och Tim har aldrig sett varandra som konkurrenter utan alltid stått vid varandras sida och försvarat varandra i alla lägen.

– Vi bråkar aldrig, säger Tim.

– Alla i vår familj har bra relationer till varandra, men Tims och min är nog den allra bästa, säger Tom. Ulrika Rudberg

Mer läsning

Annons