Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fixa en kul jul med hemmagjorda klappar

/

Julen närmar sig med stormsteg. Vi pyntar och stressar runt på stan efter den perfekta julklappen till mamma, farmor, flickvännen och kusinen i Stockholm.

Annons

Oftast är den perfekta presenten aningen dyr och man inser snart att man hade behövt en ekonomutbildning för att få pengarna att räcka.
Frukta ej, vi på Prima har lösningen. Här har vi listat några bra presenter att ge bort till släkt och vänner. Det bästa av allt är att nästan alla är gratis!
Dessutom kan du, med lite tur och skicklighet, tjäna en slant på att göra våra julklappar. Om inte annat får ni garanterat ett gott skratt på julafton, för Primas julklappstips är någonting alldeles extra!

 

Alla har vi sett Pimp my ride på MTV, men tyvärr räcker inte studentkassan till för att sätta in en 10 000-kronorsstereo och läderklädsel i pappas Volvo. Fast självfallet har vi på Prima lösningen. Pimpa pappas cykel! Detta fungerar bäst om du har en pappa som cyklar mycket, exempelvis till jobbet.
Antagligen har han ställt in cykeln för säsongen vilket ger dig ett utmärkt tillfälle att smita in i
garaget/cykelförrådet och pimpa hans cykel till julafton.
Lacka om cykeln (köp sprayfärg i någon cool färg och måla om den, alternativt kolla om det blev någon färg över senast ni målade om något hemma.)
Ge cykeln ett eget utseende (köp färggranna band på hobbyshopen eller klipp sönder en tröja och klistra fast fartränder)
Fixa styranordningen (glittra styret med lillsyrrans glitter)
En ny tuta (ta ett gammalt munspel, hundens pipgosedjur, din gamla skallra eller något annat som för oväsen)
Justera lyset (ficklampa, blinkande djävuls horn eller dränk den med gratisreflexer från X-trafik) Ju mer ljus desto bättre.
Din pappa kommer att ha den schysstaste hojen i stan och om du pimpar den bra kanske Kanal 5 ringer upp och ber dig göra ett tv-program – Pimp my bike.
du blir snuskigt rik.

 

Mamma ska få en spikmatta!vi på Prima blir snuskigt rika.

 Har din pojkvän redan alla de senaste teknikprylarna? Varför inte ge honom något som kommer att finnas kvar för evigt, eller tills han går till doktorn för att få bort den.
Tatuera din pojkvän. Okej nu sitter inte alla hemma på tatueringsutrustning men vi har tagit fram några budgetalternativ.
Graffitipenna – Lätt och smärtfritt att använda, finns i olika storlek och funkar för såväl stora som små tatueringar. Är inte jätteenkelt att tvätta bort.
Lödkolv – ”Låna” en ifrån NO-salens labb eller kolla om pappa har en. Kan vara lite svårt att få det som man vill, helst om pojkvännen vägrar ligga still. Fungerar bäst för att få in tydliga budskap och kanske är en idé till en julklapp till din otrogne ex-pojkvän.
Fängelsemetoden – En nål och ett bläckhorn. Tar ett tag men kan bli snyggt om du är skicklig.
Men vad ska man då tatuera in? Använder du graffitipennan kan du göra ganska fina mästerverk, men använder du lödkolv är det smartast att hålla dig till enkla budskap. Som ”belongs to... och ditt namn”, eller till ex-pojkvännen:
”Otrogne skitstövel”.
Om du är duktig på att tatuera kan du filma tatueringen och lägga ut den på youtube. Med lite tur hittar en producent för Kanal 6 den och du blir den nya stjärnan i deras tv-serie Gävle Inc.
du blir snuskigt rik.

 Bomull. Tyg. Nål, tråd och något att sticka i dockan exempelvis tandpetare eller knappnålar. Allt du behöver för att ge din flickvän ett vapen för att kunna hämnas på lärare och ovänner.
När du väl gett den till henne får du bara se till att du inte gör henne förbannad. Levande ljus, krympta huvuden och hårstrån från offer ingår ej.
Det finns dock en överhängande risk att det slutar med att din flickvän blir en hejare på voodoo och pressar dig på pengar.
din flickvän blir snuskigt rik.

 

Skriv en vampyrsaga till syrran!

Har du en syster i fjortonårs-åldern som inte kan få nog av Edward Cullen? Skriv en egen vampyrhistoria och du kommer att vara vinnaren i årets juklappshög. Det är inte så svårt som det låter.
• Gör din syster till huvudkaraktär.
• Gör en supersnygg och jättecharmig vampyrkaraktär.
• Gör vampyrkaraktären dödligt kär i din syster.
• Problemet är bara att han även vill ha hennes blod.
• Din syster och vampyren kan inte motstå varandra och inleder ett förhållande med passionerade kyssar.
• Problem uppstår då andra vampyrer vill ha din syster.
• Det hela avslutas med att din syster räddas av sin stora kärlek, vampyren och de lever lyckliga i alla sina dagar.
Alternativt slut:
Vampyrälskaren kan inte motstå hennes blod och dödar henne. Din syster kommer att älska din novell/roman/saga och vara dig evigt tacksam. Har du tur kanske den även upptäcks av ett förlag och du får ge ut den, det blir masshysteri och Alexander Skarsgård får spela huvudrollen i filmen.
du blir snuskigt rik.

 jessica.gothe@skola.gavle.se


simon.lindberg@skola.gavle.sececilia.bylund@skola.gavle.se


jacob.ivarsson@skola.gavle.se

Mer läsning

Annons