Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fjärde bingorånaren erkänner

Den fjärde rånaren har nu erkänt att han var med på bingorånet i Sandviken.

Det är en 19-åring från Malmö som fram tills nu hållit sig gömd utomlands. I går hördes han av de Sandvikenpoliser som utreder rånet.

Tre personer har hittills erkänt att de var med och rånade bingohallen i Sandviken i oktober. Den fjärde inblandade - en 19-åring från Rosengård i Malmö - har under en tid varit anhållen i sin frånvaro efter att han pekats ut av sina kamrater.

Han har hållit sig gömd utomlands, men valde till slut att självmant ta kontakt med polisen eftersom han visste att de var ute efter honom.

– Han kom till mötet som avtalat. Han har tyckt att allt det här har varit mycket jobbigt, säger Sandvikenpolisen Per Sjöberg som tillsammans med kollegan Lennart Berglund reste ner till Malmö för att höra honom på plats.

– Han tyckte nog att det var skönt att få berätta, säger han.

I och med erkännandet är nu även den sista rånaren på fri fot. De tre andra har tidigare släppts fria. Det återstår fortfarande en del arbete innan åklagaren Therese Stensson kan väcka åtal. Bland annat är det fortfarande oklart hur många vapenatrapper som användes.

Sammanlagt kom de fyra männen mellan 16 och 20 år över cirka 5 000 kronor. Tre av dem är bosatta i Malmö medan den fjärde mannen som körde bilen, bor i Sandviken.