Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler företag ger fler jobb

Det är bara fler nya och växande företag som långsiktigt kan skapa bättre ekonomi och välfärd och med hjälp av fler och växande företag kan arbetslösheten bekämpas.

Annons

Kristdemokraterna vill att fler ska våga satsa på sina idéer och starta eget. Då behövs också en politik som förstår sig på företagarens förutsättningar och som hjälper till att undanröja hinder. En politik som ger goda villkor till både små och stora företag och som förstår vikten av rimliga skatter och stabila, enkla regler.

Kristdemokraterna har under de senaste fyra åren varit med och drivit igenom förenklingar i regelsystemen, sänkt skatter och avgifter. Vi är mycket angelägna om att fortsätta förbättra förutsättningarna för företagandet under nästa mandatperiod.

Vi vill bland annat öka takten i regelförenklingsarbetet, uppmuntra till tidigare anställningar och underlätta anställningar av långtidssjukskrivna genom att fördubbla provanställningstiden från 6 till 12 månader. Vi vill slopa gränsen för hur många anställda företaget får ha för att utnyttja undantagsregeln i LAS. Idag kan två nyckelpersoner undantas, endast i företag med upp till 10 anställda.

Då och då händer det att de rödgröna beskriver sig som småföretagens vänner. Det är falsk varudeklaration. Oppositionspartierna vill slopa de nedsatta arbetsgivaravgifterna för företag som har unga anställda, återinföra förmögenhetsskatten, höja drivmedelskatterna kraftigt och höja skatten på arbete. Det förbättrar inte företagsklimatet och skapar definitivt inga fler jobb.

I Gävleborg är behovet stort av ett mer differentierat näringsliv så att jobb finns inom fler områden.

Vi vill att skolan och näringslivet ska kunna utveckla närmare kontakter. Vi tycker att entreprenörskap bör vara ett profilområde i Högskolan i Gävles utbildningsutbud. Vi vill att s.k. tjänste- eller kvalitetsgarantier ska införas i länets alla kommuner, dvs. att kommunen garanterar att svar och besked ges inom en fastställd tid. Vi vill i länets alla
kommuner införa lagen om valfrihet, som ökar äldres möjligheter att bestämma över sina egen vardag och som öppnar för fler jobb.

Vad länet och Sverige behöver för att bekämpa arbetslösheten och trygga välfärden är fortsatt alliansstyre med starkt kristdemokratiskt inflytande.

Lennart Sjögren
Partisekreterare (Kd)

Steven Crosson
riksdagskandidat (Kd)

Maria Karström
riksdagskandidat (Kd)

Mer läsning

Annons