Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler förskolelärare S-löfte

/
  • GILLAR NATUREN.  Inga-Lil Tegelberg (S) är kommunalrådskandidat för socialdemokraterna. Vid sidan av arbetet och politiken går hon gärna ut i naturen eller hämtar inspiration vid havet.

Fler förskolelärare, grönare utemiljö vid äldreboenden, extra lärarresurser i grundskolan.

Det lovar socialdemokraterna att genomföra om de får fortsätta styra efter valet.

– Vår ledstjärna är att se till att alla har det bra, säger Inga-Lil Tegelberg (S) som blir nytt kommunalråd och S vinner valet.

Annons

Vilken är de 3 viktigaste lokala frågorna i valet?

– Höja utbildningslusten i kommunen, underlätta för företag att etablera sig och att utöka kollektivtrafiken till en timmes trafik.

Hur ska ni driva genom det?

– Vi måste lägga mycket resurser i de tidigare åldrarna bland annat genom att öka lärartätheten i förskolorna. Det är ett löfte. Ombyggnaden av Rotskärsskolan är en viktig del att få en bättre skola. Det är ett arbete vi har påbörjat och som fortsätter.

– Vi vill skapa ett medborgarkontor på biblioteket dit alla såväl företagare som privatpersoner kan gå för att ställa sina frågor och få information.

– Vi måste trycka på Upplands lokaltrafik för att vi får den ökade tågtrafiken. Man ska kunna bo här fast inte arbetstillfällena finns i kommunen.

På vilket sätt tänker ni se till att även de mindre orterna i kommunen utvecklas?

– Dels tror jag att miljön gör att de utvecklas. Vi måste försöka bygga ut bredband så att människor ska kunna bo där och den servicen. Ett annat sett är att se till att efterfrågestyrd taxi och kommunikationer finns och fungerar.

Tycker du att ni tar tillvara på kommunens läge vid älven och havet?

– Nej, vi kan göra mer. Vi måste ta fram attraktiva tomter, samtidigt som vi ska värna om att alla ska kunna ta del av vår fina natur och bad.

Älvkarleby får stark kritik för sitt dåliga folkhälsoarbete. Hur ska ni förbättra det?

– Mer information i skolorna. Vi har tillsatt en drogsamordnare som är i projektform. Vi hoppas att den tjänsten ska bli permanent.

– Vi tittar på att införa spontanidrottsplatser i alla kommundelar. Där ska det finnas bland annat enkla redskap av trä och gräsytor för barn att spela fotboll på.

Hur ska ni få fler företagare att etablera sig i Älvkarleby?

– Vi tror på ett medborgarkontor. Det ska vara lätt att ta kontakt med oss och det är viktigt att man blir vänligt bemött. Att skapa ett bra företagsklimat tror vi kan ge ringar på vattnet. Trivs företagarna som redan är här, så blir det lättare att få nya att etablera sig.

Vilka konkreta vallöften ger ni?

– Mer personal till förskolan. Att införa LOV. Vi har redan tagit beslutet. För oss var det självklart. Valfriheten att kunna använda andra serviceinsatser inom hemtjänsten ökar tryggheten för de äldre.

– Sen har vi en målsättning att bygga ut Sörgärdets idrottshall med läktare och omklädningsrum. Vi vill också bygga en ny sporthall i Skutskär, men det kan vi inte lova.

Vad blir den stora för skillnad om ni vinner valet och inte Älvkarlebyalliansen?

– Att vi får bygga vidare på det vi sagt och gjort. Många gånger är oppositionen kloka och tycker som vi. Jag vet bara hur det blir om vi vinner. Men ser vi på riksnivå så handlar det om än bättre människosyn.

Mer läsning

Annons