Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler och fler lurade på kamera-julklapp

Anmälningarna mot Kameraexperten.se ökade i går. Sammanlagt har över 350 personer polisanmält nätföretaget för bedrägeri.


– Det är nog ännu fler eftersom många har anmält till sin lokala polismyndighet, säger Jan Granqvist på polisens bedrägerirotel.

För Konsument Gästrikland fortsatte klagomålen på Kameraexperten att strömma in i går. Sammanlagt har nu sju personer hört av sig på två dagar.

Gävlepolisen hade i går fått in två anmälningar mot Kameraexperten om bedrägeri.

– Det är personer som beställt kameragrejer via nätet för 4 000–5 000 kronor, säger Anders Sjödin på polisens samordningsgrupp.

Eftersom Stockholmspolisen redan har inlett en förundersökning mot Kameraexperten om grovt bedrägeri skickades de båda anmälningarna direkt vidare dit.

Enligt Jan Granqvist, chef på bedrägeriroteln vid Norrortspolisen i Stockholm, hade det i går eftermiddag kommit in mer än 350 anmälningar.

– Den som har blivit utsatt för brott ska ta kontakt med sin lokala polismyndighet, säger Jan Granqvist och tillägger att han inte vet hur mycket pengar som är borta eller vilka kunder som kan få tillbaka sina pengar.

Polisen hade i går inte hittat ägaren bakom företaget.

Flera av dem som under gårdagen hörde av sig till Arbetarbladet om att de blivit lurade av Kameraexperten riktade också en känga mot prisjämförelsesidan Pricerunner.

”Jag skulle aldrig köpa där om inte Pricerunner hade lovordat dem”, skriver till exempel en läsare i ett mejl.

”Det tråkiga är att jag fick veta om detta företag på Pricerunner, där det dessutom fanns bra betyg på företaget”, mejlar en annan.

Som vi skrev i går hade Pricerunner länge Kameraexperten i topp på sina listor över billiga företag.

Sedan en tid tillbaka varnar de nu i stället för företaget och 17 december tog de bort alla länkar till företaget.

Eftersom Kameraexperten har haft egna annonskampanjer har dock Pricerunner valt att ha företaget kvar på sina listor för att kunna varna potentiella nya kunder. Allt enligt Pricerunners hemsida.

– Man ska rent generellt vara försiktig med handel över internet, men det faktum att företaget fungerat bra tidigare gör det svårare för kunden att vara misstänksam. Men om priserna verkar för bra för att vara sanna brukar de oftast vara det också, säger Jan Granqvist på polisen.