Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera guld till Mackmyra

/
  • Utmärkt. Mackmyra whiskys guldregn kommer att uppmärksammas lite extra i samband med invigningen av Mackmyra svensk whiskys nya gravitationsdestilleri i Kungsbäck i december

Det gick bra för Mackmyra vid årets upplaga av den internationella whiskytävlingen IWSC. Fyra av företagets whiskysorter tilldelades guldutmärkelser.

– Det är kanon, säger vd Magnus Dandanell.

Annons

The international wine and spirit competition, IWSC, är världens största och mest prestigefyllda tävling för alla slags spritdrycker och viner. Dryckerna delas upp i en mängd olika klasser och kategorier och blindprovas och poängsätts sedan av jurygrupper med experter.

Utifrån poängsättning tilldelas varje dryck sedan en utmärkelse: guld, silver eller brons. Mackmyra whisky deltog i år med tio olika whiskysorter, varav fyra blev belönade med guld och sex fick silver.

– Vi har väl fått något guld även tidigare år, men det här är storslam för oss. Det är extra roligt att det var fyra så olika varianter som fick guld, säger Magnus Dandanell, vd för Mackmyra Svensk Whisky.

Det handlar både om företagets mest tillverkade sort, Den första utgåvan, och de tillfälliga Moment Drivved och Moment Medvind, men även Mackmyra Reserve, lagrad på svenska ekfat.

Enligt Magnus Dandanell betyder utmärkelserna mycket för Mackmyra, både genom att fler svenskar kan få upp ögonen för deras produkter, men även för lanseringen i andra länder. Den senaste tiden har företaget gjort resor till New York och träffat inköpare och butikschefer.

– Branschfolk lyssnar på sådant här. Det är en trovärdighetssak och visar på bredden i det vi gör, säger han.

Guldregnet i IWSC ska uppmärksammas lite extra i samband med invigningen av Mackmyra Svensk Whiskys nya gravitationsdestilleri i Kungsbäck i december.

Annons