Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera likheter med Sandegårdmordet

Sandviken har fått ännu ett Madeleine Sandegård-fall. Det finns flera likheter med hur ”Kjelle Blues” oförklarligt försvunnit.

Vice chefsåklagare Mikael Hammarstrand kopplas nu för andra gången in på ett försvinnande i Sandviken. Förra gången handlade det om Madeleine Sandegård som efter lång tid hittades död, nedgrävd i skogen. Två män dömdes till livstid respektive tio års fängelse för mord och medhjälp till mord.

Alldeles kort efter Madeleine Sandegårds försvinnande sommaren 2006 anhölls de båda männen som senare dömdes.

De anhölls då misstänkta för människorov, men släpptes i brist på bevis.

Nästan ett år senare anhölls och häktades de igen fortfarande utan att polisen hittat någon kropp. Det gjordes först någon månad senare och hela händelseförloppet kunde därefter klaras upp.

”Kjelle Blues” har snart varit borta i ett halvår. Någon kropp finns inte i det här fallet heller och polisen tror att han utsatts för ett brott.

– Det är ett parallellfall, menar Mikael Hammarstrand.

En annan omständighet som påminner om Sandegårdmordet är att ”Kjelle Blues” har barn och han har aldrig låtit bli att hålla kontakt med dem. Därför finns det ingen anledning att tro att han håller sig frivilligt undan. Båda försvinnandena var också i början till synes oförklarliga.

Om den nu anhållne 46-åringen har med försvinnandet att göra är ännu oklart.