Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera medaljer på Norrländska Elitbrottningen i Umeå

I helgen avgjordes Norrländska Elitbrottningen, norra Sveriges största brottningstävling, i Umeå med ca 270 brottare från Sverige, Norge, Finland, Estland och Litauen.

BK Loke från Gävle ställde upp med 10 deltagare och brottade till sig tre guld och två silver. Gulden brottades hem av Alvin Thulinder, William Aflarenko och Joel Nilsson, alla tre gick obesegrade i sina viktklasser. Silvermedaljörerna heter Bror Hedqvist och Erik Pettersson.

Alla BK Loke-brottare har gjort stora framsteg senaste tiden och presterade på fin nivå hela helgen, något som belönades med att klubben resultatmässigt blev bästa klubb i knatteklassen.

Även Sandvikens Brottarklubb deltog med sex brottare och brottade till sig tre guld, två silver och en brons. Guldmedaljörerna heter Melvin Peterzon, Hjalmar Sandin och Zion Stenlund. 

Silvermedaljerna brottades hem av Fredrik Sjödén och Viktor Bernhardsson och bronset togs hem av William Sjödén.

Sandvikens Brottarklubb slutade totalt som 6:e bästa klubb och BK Loke som sjunde bästa klubb av de 34 deltagande klubbarna för alla åldersklasser och viktklasser. 

Närmast väntar Mälarcupen i Västerås första helgen i November där det återigen väntas internationellt motstånd för våra duktiga brottare i distriktet. Daniel Nilsson/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel