Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Flera saker pekar mot 46-åringen”

I går morse släpptes 46-åringen som misstänks för människorov.


Han är därmed den andra misstänkta som polisen anhållit och sedan släppt i fallet med en försvunne ”Kjelle Blues”. Tidigare har en 32-årig Gävlebo anhållits.


– Båda två är fortfarande misstänkta, säger vice chefsåklagare Mikael Hammarstrand.

När tiden för att hålla 46-åringen anhållen gick ut i går, bestämde sig åklagaren och de utredande poliserna för att släppa mannen på fri fot efter att han hade suttit anhållen sedan i tisdags misstänkt för att ha med Kjell-Ove ”Kjelle Blues” Anderssons försvinnande att göra.

– Vi gjorde en samlad bedömning att det inte var aktuellt att begära honom häktad, säger Mikael Hammarstrand och poängterar att 46-åringen är långt ifrån avskriven.

– Han är fortfarande misstänkt för människorov, fortsätter Hammarstrand.

Efter att ha hållit långa och ingående förhör med 46-åringen under torsdagskvällen togs beslutet att släppa honom. Enligt Hammarstrand kan läget komma att förändras.

– Det utesluter inte att han kan bli aktuell igen. Beroende på vad som kommer fram kan vi göra en annan bedömning senare, menar han.

Advokat Kaj Axlund satt med under förhören på torsdagskvällen. 46-åringen nekar till brott och Axlund är inte förvånad över att hans klient släpptes.

– Han har svarat på polisens frågor och gett godtagbara och rimliga svar, säger han.

46-åringen är inte den enda som anhållits efter att ”Kjelle Blues” oförklarligt försvann på midsommarafton.

Tidigare under hösten anhöll polisen en annan man, en 32-åring från Gävle, även han misstänkt för människorov. Han satt endast ett dygn och släpptes efter det.

32-åringen hade enligt uppgifter misshandlat ”Kjelle Blues” tidigare under sommaren. Hammarstrand säger att även han fortfarande är misstänkt.

Polisen har hört ett hundratal personer under utredningens gång, där man inte längre tror att ”Kjelle Blues” är vid liv.

De mest intressanta är personer som enligt Hammarstrand finns i en ”trängre krets”, det vill säga människor som är bekanta med den försvunne.

På frågan om 46-åringen gett bra svar på deras frågor svarar åklagaren;

– Nej, jag är inte nöjd med svaren. Jag är övertygad om att han talar osanning i vissa avseenden.

– Vi lägger pussel. Det finns flera omständigheter som pekar mot honom.

– Ja, det är min övertygelse. Vi är närmare en lösning nu än för en vecka sedan.

– Jag har haft framgång i flera stora utredningar, svarar Mikael Hammarstrand.