Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera segrar i puckelpistpremiär för Gefle freestyle

I Duved avgjordes säsongens första Sverige cup-tävlingar i puckelpist för säsongen.

Annons

I premiären vara Gefleåkarna ordentligt med. Det blev tre segrar, en andra plats och en tredjeplats. På damsidan vann Hanna Hansson sin första seger i elitklassen under lördagen. Hon har en ny volt till säsongen som fungerade bra och med stabil åkning stod hon som segrare före landskronas Ebba Månsson. Det var extra roligt för Hanna som verkligen tränat hårt under sommar och höst och det gav resultat direkt.

I Ungdomsklassen körde talangen Ebba Flodman ordentligt bra och vann säkert, Ebba som egentligen har ett år kvar i den yngre klassen kidz, går framåt ordentligt för varje tävling. På lördagens tävling var även Erik Flodman tvåa i kvalet i elitklassen men körde tyvärr i finalen.

Under söndagens tävling var det killarna i Gefle freestyle som fick de stora framgångarna. Ture Johansson som går sista året fick till två mycket bra åk och stod som segrare efter finalen. Ture som går fjärde året på skidgymnasium har verkligen fått ihop alla bitar och har en spännande vinter framför sig.

Erik Flodman också från Gefle Freestyle hamnade på tredje plats och tog därmed sin första pallplats. På ungdomssidan lyckades nästan Wilmer Erling nå pallen men slutade som fyra.

I elitklassen på tjejsidan klev den mer rutinerade Gefletjejen My Bjerkman fram på söndagen och kom tvåa. My som har hög svårighetsgrad på sina hopp hade inte ett perfekt åk men nådde inte ända fram. Hanna Hansson hade ett mycket bra åk på gång med ramlade lite oturligt precis innan mål i finalen. Ebba Flodman i ungdomsklassen vann kvalet men tappade skidan i finalen.

Av Gefle freestyles elitåkare är det flera som väntar på besked om uttagningar till Europacup-tävlingar i Finland och Sverige under början av februari. Sannolikt kommer flera av Gefleåkarna komma med och får då mäta sig mot internationellt motstånd. Så nu väntar en period med träning så toppformen infinner sig. Det är väldigt imponerande hur många Gefle freestyle-åkare som tagit steget in i den riktiga svenska Eliten och till kanske landslag till nästa år.

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel