Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flodin snabbast i Sandviken

Patrik Flodin, med Göran Bergsten som kartläsare, tog totalsegern i SM-rallyt Vinterpokalen.
Marginalen blev till slut dryga sju sekunder till Forshagaveteranen Mats Jonsson.

Redan på lördagens första sträcka avancerade Flodin till en ledning han därefter inte släppte greppet om. Men det var ingalunda någon problemfri resa mot målet.

– Jag ledde med 20 sekunder med två sträckor kvar att köra och tog beslutet att slå av lite på farten, berättade han efteråt.

Det hade dock kunnat straffa sig. Vips var Mats Jonsson i hasorna på 25-åringen från Ilsbo, som återigen fick lov att sträcka på gasfoten. Då brast växelspaken…

– Fanns en lite snutt kvar att växla med. Kunde bara skifta mellan trean och fyran i min sexväxlade bil och det sinkade förstås rejält, fortsätter Patrik.

Som trots detta handikapp lyckades hålla undan för de övriga, med Mats Jonsson i spetsen.

– Känns jädra skönt att det lyckades. Jag är jättenöjd med helgen!

Patrik leder nu SM, men är inte säker på en fortsättning. I första hand satsar han på VM.

– Jag leder faktiskt tre mästerskap i nuläget. Förutom SM även VM och ryska mästerskapet. På måndag får jag troligen klart hur det blir med mitt fortsatta VM-tävlande. Därefter får jag se om det blir start i nästa SM-deltävling, Sydsvenska Rallyt i maj.

Tvåa i otrimmat fyrhjulsdrivet (och trea totalt) blev Tommy Vestlund, Borlänge. Markus Hällbo, Säter, med Hoforsbon Lars Gustafsson som kartläsare, slutade fyra.

I klassen otrimmat tvåhjulsdrivet var det dubbelt Sandviken i topp efter fredagen – outsidern Peo Berglund toppade före klubbkompisen Håkan Björkman. Peo fortsatte ha bråttom igår och ledde med nio sekunder efter sträcka 4 när han tråkigt nog drabbades av en dubbelpunktering – och tvingades bryta.

Håkan Björkman var i det läget femma, men höjde farten och kunde till slut lägga beslag på segerpokalen.

– Jag lade i en högre växel på den femte sträckan. Lyckades därefter hålla tempot in i mål, myste Torsåkerskillen vid slutmålet.

Som tack vare spiken igår avancerade till topp i det totala SM-sammandraget. Leder knappt före Nils Fransson, Vännäs (trea i helgen).

Tobias Söderqvist tog över ledningen direkt på den första sträckan igår i trimmade tvåhjulsdrivna klassen. Årsundaföraren förpassade Göteborgaren Leif Peterson till andra plats och hade 15 sekunder i marginal med SS 5 avklarad.

Men säg den glädje som varar. På den sjätte sträckan pajade växellådan och Tobias tvingades parkera vid vägkanten.

Oflyt hade även Årsundakollegan Patrik Westerlund. Efter en kanontid på sträcka 3 blev han hindrad av en konkurrent som kört i diket på den sjätte sträckan och tappade åtskilliga minuter. Slutade nu på åttonde plats.

Mats Jonsson vann som väntat trimmat fyrhjulsdrivet. Dryga minuten kom här att skilja till andraplacerade Jonas Wigren, Norrköping.