Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flyg till Thailand ställs in

/

Flygbolaget SAS ställer tills vidare in alla flygningar till Bangkok. SAS följer nu utvecklingen och återupptar flygningarna när de thailändska myndigheterna bedömer att det är möjligt.

Annons

På torsdagen skulle två SAS-plan ha avgått till Bangkok, ett från Arlanda och ett från Köpenhamn. Sent på tisdagskvällen ställdes ett flyg in från Köpenhamn.

Bakgrunden är oroligheterna i landet som har pågått en tid.

Bangkoks internationella flygplats förblir stängd åtminstone under hela dagen sedan regeringsoppositionella tagit kontroll över anläggningen, uppgav en tjänsteman vid flygplatskontrollen på onsdagen. Personalen i kontrolltornet har därför uppmanats att lämna sin arbetsplats, sade en taleskvinna för den myndighet som sköter det thailändska flygets radiokommunikation över hela landet.

Den thailändske arméchefen general Anupong Paochinda ska under onsdagen hålla en presskonferens. Enligt Reuters ska Paochinda först träffa regeringsföreträdare och företagsledare för att diskutera den uppkomna situationen med ökande protester i Bangkok.
Presskonferensen är planerad till klockan 15 lokal tid (klockan 9 på förmiddagen svensk tid).
Oron i Bangkok har bland annat lett till spekulationer om att militären ska försöka tvinga regeringen att avgå.

Premiärminister Somchai Wongsawat och Thailands vördade och mäktige kung Bhumibol Adulyadej skulle mötas senare på onsdagen. Hur kungen ställer sig till krisen kan avgöra utgången.
Källor inom en regeringsvänlig protestgrupp, Demokratiska alliansen mot diktatur, sade till Reuters att om Somchai avgår kommer den att se det som en kupp och omedelbart börja protestera mot militären.
– Det kommer att bli krig, det är säkert, påstod en högt uppsatt medlem.

 

Mer läsning

Annons