Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flygande start – då vann Robin enkelt

Skutskärs nyförvärv Robin Hampus stod inte att hejda när motocrossäsongen i distriktet drog igång i Årsunda igår.
Ledning från start till mål i A-finalen – lätt som en plätt!

Annons

– Ja, det var faktiskt inte några större problem idag. Det funkade bra från början till slut, sammanfattade segerherren efteråt.

Den nystartade NNMX-cupen är en hopslagning av tidigare Nedre Norra Open och motionscupen. Numera tävlar alla maskinklasser mot varandra i en ”snabb” klass, samt i en ”långsam”. En klass för enbart tjejer kompletterar.

Robin Hampus (boende i Malung) inledde dagen med att vinna sitt kvalheat i den snabba avdelningen. Detsamma gällde Emil Lindholm, Skutskär, Christopher Lagergren, Alfta-Edsbyn samt Tomas Jansson, Woxnadalen.

I A-finalen knep Robin Hampus kommandot redan i starten och var aldrig hotad till förstaplatsen. Vid målgång efter nio fullbordade varv skilde drygt tolv sekunder till andraplacerade Sören Englund från Borlänge.

– Jag kommer att satsa SM från och med den tredje deltävlingen i slutet av den här månaden. I övrigt kör jag distriktsserien samt gör en del inhopp i lokala tävlingar som den här, berättade Robin vidare.

Trea i mål blev Christopher Lagergren. Närmast utanför pallen hamnade lite överraskande Johan Westman från Söderhamn – tävlande för Woxnadalen – som gjorde comeback efter några säsongers frånvaro från motocrossen.

Lite grann av comeback var det även för hemmasonen Kim Jansson, efter en skada som spolierade en stor del av förra säsongen. Kim var tvåa i det inledande skedet, men tappade på slutet. Korsade mållinjen som femma.

– Har inte hunnit träna särskilt mycket och blev lite stum på slutet. Jag får väl ända vara rätt så nöjd med en femteplats – åtminstone säger alla andra det, skrattade han.

Gävles Anders Nyström styrde in som nia i A-finalen. Fredrik Holmstedt, Skutskär, knep 15:e plats i sin första seniortävling, placeringen före Niclas Gren, Hofors.

Oskar Enokson körde omkull i sitt kval och kom att missa A-finalen med en ynka placering. Hoforskillen tog istället en överlägsen seger i B-finalen – och fick därmed trots allt lite plåster på såren. Andra plats gick till Hampus Söderblom, Hedesunda, medan hemmaåkarna Tomas Paakki och Tommy Åberg slutade fyra respektive femma.

Caroline Flink, tävlande för arrangörsklubben, vann tjejklassen via två heatsegrar. Rättviks Malin Andersson skuggade närmast första gången, medan Alexandra Gustavsson slutade som tvåa i det andra heatet.