Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flyktingpolitiken styrs av folkoponionen

”Den grymhet och likgiltighet som myndigheterna i Sverige visar är obegriplig”, skriver Ingrid Larsson (Arbetarbladet 28 december) med anledningen av den åtstramade flyktingpolitiken.

Annons

Det är nu så att den sittande administrationen, förutom att sedvanligt skaffa sig och sina gelikar flera och ökande för- delar, i vissa lägen måste känna av folkopinionen för att bättra på ett krackelerande väljarstöd.

Just flyktingpolitiken ger i dagens läge kraftiga utslag åt endera hållet, beroende på om man stramar åt eller intar en välvilligare hållning. Nu har alltså alliansen och främst moderaterna förbättrat sin ställning gentemot oppositions- partierna.

Detta resonemang leder alltså till att det är svenska folket som har en hårdnande attityd och i demokratisk ordning har gjort sin stämma hörd.

Den stackars Tobias Billström är i sammanhanget bara en underhuggare, vars enda intresse är att med alla medel klamra sig fast vid taburetten så länge som möjligt.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel