Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FN-svenskt draperi

Ett specialbeställt svenskt konstverk invigs i dag i FN:s högkvarter i New York. På plats är biståndsminister Gunilla Carlsson, generalsekreteraren Ban Ki Moon och självklart konstnären Ann Edholm, som har skapat ridån ”Dialogos”.

– Jag är lite nervös, det har varit så många vändor kring ridån – men jag har trots allt varit där och sett den hängd nu. Det var roligt att folk i allmänhet tyckte att den var häftig – det är både en gardin och så blir det konst på något sätt, säger Ann Edholm.

Ridån, med sina trianglar i vitt och djärvt orange, är skapad på uppdrag av Statens konstråd till salen där det Ekonomiska och sociala rådet sammanträder.

Sin inspiration har konstnären hämtat dels från upplevelsen av ljusschakten mellan höghusen på Manhattan i New York, dels av tanken på den dialog och de kraftfulla beslut som – ”förhoppningsvis” – ska fattas i salen.

(TT Spektra)