Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Följ debatten om Sandvikens framtida skola ikväll: "Viktigt att vi är nära Sandvikenborna och är ett forum för debatt"

 
Framtidens skola i Sandviken
Visa alla artiklar

Ikväll stöter och blöter vi Sandvikens hetaste fråga just nu. Vilken skola ska vi ha? Hur ser förslaget ut? Vad tycker eleverna och vad säger experterna?

Skolornas framtid i Sandviken är en riktig snackis och ikväll kan ni följa Arbetarbladets livesända paneldebatt i ämnet.

Vi kommer att prata om stora och små skolor samt nedläggningshotade skolor i Sandvikens kommun och varför just de skolorna inte finns med i skolhusplanen. Även problemet med segregation i skolorna kommer att lyftas och avslutningsvis har vi ett mer framåtsyftande och öppet samtal om alternativa lösningar för Sandvikens framtida skolor.

Se sändningen här: LIVE kl 17.30: Sandviken tycker – så ska skolan se ut! Se debatten här

För att ta del av sändningen måste du vara prenumerant och inloggad. Här kan du läsa mer om hur du går till väga för att bli det.

Sofia Lööf är en av Arbetarbladets journalister som har bevakat skolfrågan i Sandviken. Hon är inte förvånad över att Sandvikens skolhusplan väcker stort engagemang.

– Jag kunde ana att skolhusplanen skulle bli omdiskuterad, eftersom skolfrågan länge har varit aktuell. Nu närmast var det flytten av Jernvallsskolans högstadieelever till Björksätraskolan som väckte många känslor, så nu när till exempel Jernvallsskolan inte var med i planen förstod jag att många skulle bli upprörda, säger Sofia Lööf.

Även tidigare har förslag om storskolor i Sandvikens kommun varit på tal och nu väcks den debatten igen. Sofia Lööf har skrivit om skolan i Sandviken från många olika synvinklar, både på politisk nivå och ur elever och föräldrars perspektiv.

– Det är viktigt att vi är nära Sandvikenborna och är ett forum för debatt när det gäller viktiga frågor som berör dem. Därför är det bra att Arbetarbladet lyfter skolfrågan och ordnar en debatt, säger hon.

Vad kan vi vänta oss av paneldebatten?

– Skolan berör många, elever, föräldrar, lärare och politiker. Vi får ta del av när olika personer byter erfarenheter och delar med sig av synpunkter på hur de tycker att framtidens skola ska se ut. Dessutom kan alla som vill tycka till i frågan under livesändningen, något jag hoppas att många gör, säger Sofia Lööf.

Debatten kan du se live på arbetarbladet.se med start klockan 17.30 och den beräknas pågå i ungefär 1,5 timme.

Tidigare paneldebatter har vi haft en publik med som kommit med inspel och frågor under kvällens gång, men i dessa tider gäller det att ta ansvar, och därför har vi istället publiken digitalt. Sitt med och titta på livesändningen, ställ din fråga och reagera i livechatten under sändningens gång. Du kan självklart även se paneldebatten i efterhand också.

Känner du att du fortfarande inte riktigt har koll på vad det handlar om, eller vill läsa på lite extra inför kvällen? Då kan du läsa alla våra artiklar om Framtidens skola i Sandviken samlade på arbetarbladet.se.

Se sändningen här: LIVE kl 17.30: Sandviken tycker – så ska skolan se ut! Se debatten här

Här är personerna som deltar i paneldebatten:

○ Sveneric Freijd, lärare

○ Linda Elfwendahl, förälder

○ Sarah Larsson, förälder

○ Shawq Al-Khameesi, elev

○ Celine Hedman, elev

○ Åsa Morberg, docent i didaktik, forskare, skoldebattör och författare

○ Roland Appelgren, utredare

○ Kerstin Almén (S), kommunalråd

○ Per-Ola Grönberg (L), kommunalråd

○ Lillemor Mauritzdotter-Nylén (V), oppositionsråd

○ Jonas Klang (M), gruppledare