Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folklig jul med Lasse Kronér

En riktig julälskare tar plats i tv-rutan på julafton. Lasse Kronér avstår från det han själv älskar mest för att glädja SVT:s tittare som årets julvärd. Men beslutet var inte helt enkelt att fatta.

Annons

Varje jul är en Bullerbyjul för familjen Kronér. Men i år får "Doobidoos" programledare avstå från grisfötterna på julbordet och klapporgien i hemmet på julafton. Han blir den sjätte julvärden i SVT sedan Arne Weise lämnade över stafettpinnen efter 30 års ständig jultjänstgöring.
– Jag blev väldigt glad över att bli tillfrågad. Men det kom lite fel, jag har haft en ganska lång och trasslig sjukskrivning bakom mig. Fast SVT har varit väldigt hjälpsamma – och nu har jag frågat mina barn om jag får, så då var det inte svårt längre, säger Lasse Kronér.Tricket var att lova barnen ytterligare en julafton, som Lasse Kronér får fira med familjen på juldagen.
– Min fru kommer att gå upp åtta kilo den här julen.


Det är inga tvivel om att Lasse Kronér är ett populärt val som julvärd. I alla enkäter som gjorts i förväg hamnade han överst på önskelistan.
– När jag läste de omröstningarna blev jag jätteglad, för då hade jag redan tackat ja till uppdraget. Det hade känts tungt om man varit den som fått minst röster, säger han.
Vad är det hos dig som gör att folk tycker att du passar som julvärd?
– Det kan vara den otroliga sexigheten... Nej, jag tror att det kanske är värmen, eller den typ av folklighet jag står för. Vissa skäller på folklighet, men jag tycker det är det fräckaste som finns.