Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folklustspel i Norrsundet

Ådala friluftsteater visar just nu folklustspelet Hemvärn och Påssjuka. Uppsättningen är en samproduktion mellan Teaterföreningen Valhall i Sandviken och Norrsundets Arbetarteater.

De båda föreningarnas erfarna aktörer gör att sufflören inte behöver bry sig nämnvärt. Här sitter replikerna där de ska, och kroppsspråket är imponerande hos Emil Holmgren som spelar skomakaren Ola, liksom hos pigan Emma; Hanna Säfström.

Helge Torstein, Christer Berg, Thobias Sigvardsson, Tommy Johansson, Angelica Nordström, Erik Johansson, Ida Lundqvist och Paula Mathiasson innehar de andra rollerna i handlingen som utspelas under beredskapstiden Det sammansvetsade gänget bjuder publiken på ett gemytligt folklustspel som pågår till och med 1 juli.

Att två teaterföreningar samarbetar i en produktion kan vara en lösning på en uppsättning som annars kanske inte kunde genomföras, menar Kurt Edin som varit med och producerat och regisserat Hemvärn och Påssjuka.