Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkrace-TV: Se Julias otäcka rullning - "inser att de kunde slutat illa"

Juniorföraren Julia Granvik kraschade brutalt på tävlingen i Hedemora. Se rullningen i klippet här, och läs hennes egna ord efter kraschen.

SE ÄVEN: Repris från livesändningarna på Meca-racet

Det var redan i dagens andra heat, på tvådagars-tävlingen Meca-racet, i Hedemora den 4-5 juni, som Julia Granvik, Järbo MK, rullade brutalt. Heatet blev rödflaggat och avbrutet. På sin facebooksida skriver Julia att hon klarat sig bra, trots att bältet släppte i rullningen, och hjälmen åkte av.

På sin BLOGG skriver Julia själv hur hon ser tillbaka på olyckan:

"Godmorgon, vaknade samma tid idag som igår. Fast ja jag är ledigt och trodde jag skulle sova ut men nu börjar kroppen säga ifrån.. Klarar inte av att ligga ner så länge utan måste upp och gå för hela ryggen värker. Kanske sovit 4,5 timme. Det är nu efteråt när jag kollar på filmen och bilderna jag inser att de kunde slutats illa. I bästa fall blivit av med vänster armen men kunde ha fått ut hela mig och hamnat under den rullande bilen. Men jag hade tur! En riktig tur!

Får frågorna hur jag mår och när jag ska köra igen. Jag mår bra, lite öm här och där. Börjar bli lite stel i nacke och rygg. Ja när jag ska tävla igen, hade jag själv fått bestämma hade jag velat kört klart i Hedemora, men både bil och doktor sa nej.. Jag blev inte rädd, just då blev jag så klart rädd och så men har inga problem att köra där igen. Så nästa tävling som jag vill åka är Ljusdal, så försöker få ihop lite ny utrustning och ja en bil haha. Vill bara säga tack till alla som redan nu varit med och hjälp mig få ihop pengar till nya grejer! Betyder verkligen jätte mycket för mig! Just nu har jag faktiskt råd att köpa ett nytt bälte så ska klicka hem ett idag då jag aldrig kommer sätta mig bakom ratten och spänna fast mig med de gamla igen!"

► SE ÄVEN: Repris av livesändningen från Kvällstävlingen i Borlänge

► SE ÄVEN: Repris av livesändningen från Gestrikefestivalen