Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folksamling vid vattenpumpen – "Bajamajor är på väg till skolan"

 
Vattenläckan på Brynäs
Visa alla artiklar

Det gällde att samsas runt vattentappen på Tredje Tvärgatan. Och stämningen var god.
– Det blev ingen gröt imorse, säger Johanna Nilsson som bor på Brynäsgatan med sambo och en sexårig son.

Hon berättar att hon gjorde upptäckten att det inte fanns något vatten i lägenheten när det var dags för morgongröten.

– Det fanns inte en droppe vatten i någon kran. Vid sjutiden såg jag ett sms i telefonen från Gästrike Vatten som berättade om läckaget och att vi borde koka vattnet från kranarna. Men vi hade ju inget alls, säger hon.

En som hade lite tur med morgonkaffet var Eva Johansson-Carlsen, också boende på Brynäsgatan.

– Jag brukar alltid ladda perkulatorn på kvällen innan jag går och lägger mig. Igår tänkte jag strunta i det för jag var så trött, men släpade mig upp och gjorde det. Det är någon mening med allting, säger hon.

En skolklass från årskurs fem från Staffansskolan kommer förbi vattencisternen. De två klasslärarna Ulrika Jonsson och Lena Moberg berättar för eleverna att det är här man kan hämta dricksvatten, men att det främst är för de boende i området.

– Vi har vatten till våra toaletter, men bajamajor är på väg till skolan. Vi kommer inte stänga skolan utan vi bedriver undervisningen som vanligt. Vi tänkte också att det här är intressant för eleverna att se, säger Ulrika Jonsson.

Gästrike Vatten meddelar på sin hemsida att man ska ta med egna kärl för att hämta vatten och att vattentanken kommer fyllas på kontinuerligt under dagen.