Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkteatern tackar för alla halsdukar

Här är alla gladrandiga halsdukar som publiken stickat åt Folkteatern Gävleborg! De ska snart få vara med på teaterpremiär.

Folkteatern behövde lite speciell rekvisita till föreställningen "Framtiden i mig". Man bad Gävleborna ta fram stickor och restgarner, och delade även ut färdiga garnpåsar.

Det dröjde inte länge innan bidragen strömmade in. Omkring hundra halvmeterlånga, randiga stycken, räknar kommunikationsstrateg Gro Oskarson Kindstrand. 24 bitar var det ursprungliga målet men utgångspunkten är att använda alla, försäkrar hon.

Gensvaret blev stort. Och värmande kan man väl säga.

"Framtiden i mig" har urpremiär i Ljusne lördag 2 april och åker därefter på turné i Gävleborg.

Folkteatern spelar i en kafémiljö med publiken vid borden. Över vissa av borden hänger ljusstativ – det är i första hand dessa som ska vara insvepta i stickningarna.

Pjäsen bygger på intervjuer med 50 gävleborgare som berättat om sina liv, sin vardag, sina drömmar och platser de bor på. Kanske har ytterligare drömmar vävts in i halsdukarna.