Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkteaterns Cecilia Milocco kan vinna en Guldbagge

Folkteater-skådespelaren Cecilia Milocco nomineras till en Guldbagge för bästa kvinnliga huvudroll 2008. På Gång når henne på en liten busstation utanför Rom, Italien.

I somras sågs hon i rollen som Beatrice i Folkteaterns uppsättning av ”Två herrars tjänare”. I vinter får vi se henne i ”I.D.”, en skruvad och livsfilosofisk historia ur tonårsperspektiv.

Däremellan kan vi se henne på vita duken i Ruben Östlunds ”De ofrivilliga” i den roll som nu belönats med en guldbaggenominering.

– Det känns roligt och underligt, det hände så snabbt, säger hon själv.

När På Gång når Cecilia är hon i en liten by utanför Rom och försöker ta reda på vilken buss hon ska hoppa på. Hennes pappa är italienare, och hon är nere för att fira nyår med släkten där. Grattis-sms:en ramlar in i hennes telefon och hon verkar fortfarande omtumlad.

Som filmskådis är Cecilia Milocco inte jätterutinerad, den enda filmen hon skådespelat i tidigare är ”Agnes Cecilia”, och det var för över femton år sedan. Sedan dess har hon varit i teatervärlden.

Hon känner väldigt starkt för ”De ofrivilliga” säger hon, och hon hade nog väntat sig att den skulle få mycket uppmärksamhet.

Den är också nominerad till inte mindre än fem guldbaggar. Att hennes egen roll skulle få sån fin uppmärksamhet verkar däremot förvåna henne.

– Men jag är stolt, väldigt stolt, säger hon.

Stefan Westrin