Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fönstren byts ut när det är som kallast

Gavlegårdarna byter ytterbågar på fönstren när det är som kallast. Flera hyresgäster måste åka hemifrån på grund av kylan under bytet.

– Det är jättebra att vi får nya fönster, men varför måste det ske när vi har som kallast? undrar Torbjörn Ström, som bor i Bergbackaområdet.

Torbjörn Ström bor i en etta på Havsvägen i Norrsundet. Han har nyss fått sina fönster aluminiumbeklädda, och så har ytterbågarna bytts.

Han är glad och tacksam över att Gavlegårdarna satsar på området, men anser att tidpunkten är helt fel vald.

Fick ha ungsluckan öppen

– En granne till mig fick åka hemifrån när hans fönster skulle fixas. Då var det minus tolv grader ute. När han kom hem fick han ha ugnsluckan öppen för att få upp temperaturen lite grand, berättar Torbjörn Ström.

Fick frånsäga sig bytet

En annan granne är nyopererad och kan inte utsättas för kyla, så han har tvingats säga ifrån fönsterreparationerna när det är som kallast.

– Men fönsterkillarna som gjort jobben är jättetrevliga och de rår ju inte för att vi fryser, säger Torbjörn Ström.

Gavlegårdarna beklagar

Hans Lundberg på Gavlegårdarna beklagar att hyresgästerna får utstå kyla under reparationsarbetena.

För att hinna med alla upprustningar kunna utföra nödvändiga åtgärder måste man dock arbeta året runt.

”Arbetet måste rulla på”

– Jag förstår hyresgästerna, och jag beklagar den här extremvintern. Vi försöker att göra allt vi kan för minsta möjliga besvär för hyresgästerna. De som har extra besvärligt spar vi till sist, förhoppningsvis blir det lite mildare väder, hoppas Hans Lundberg.

Han förklarar att processen med upphandlingar och genomförandetid ofta handlar om flera månader, så för att hinna med allt måste arbetena pågå året runt.

– Det enda som är årstidsbundet är måleriarbeten utomhus. Det måste göras sommartid, för övrigt måste det rulla på, förklarar Lundberg.

Han säger också att hyresgästerna kan få hjälp med att plocka undan från fönstren inför reparationerna om de har svårt att göra det själva.