Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föräldrar: ”De få som hamnat snett får inte ta över”

Problemen på Stigslunds skola har fått föräldrarna att reagera.
– Det är otäckt att hot och våld förekommer, så visst blir man orolig. Men min dotter har inte sagt ett ljud om att hon är rädd för att gå till skolan, säger Lena Söderhäll Gille.

Föräldrar med barn på Stigslunds skola har fått höra om problemen på föräldramöten och i informationsbrev. På ett möte beslutades att föräldrar ska vara med i skolan på raster och lektioner. Lena Söderhäll Gille som har en dotter i sjuan har ingen kritik mot hur skolan hanterat situationen.

– Det är viktigt att skolan får hjälp att analysera vad problemen beror på och att den får vettig hjälp utifrån. Kanske behöver skolan mer resurser, resonerar hon.

Jan Persson som har en dotter i sjunde och en son i femte klass på skolan tror att skolan överraskats av problemen.

– Skolan har blivit tagen på sängen och inte varit förberedd. Det är en snygg fasad som rämnat.

Han tycker ändå att skolan tagit tag i problemen och att föräldrarna engagerat sig.

Lena Söderhäll Gille tycker att det är viktigt att bilden av skolan som en problemskola inte stigmatiseras.

– När det är bråk och stök är det viktigt att komma ihåg att de flesta eleverna är fungerande. Att det är några få som hamnat snett får inte ta överhanden. De är i skolan för att lära sig saker och de måste få en arbetsro.