Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föräldrar på Solberga oroliga inför ny skolorganisation

Idéer och visioner – men ingenting konkret. Det tycker föräldrarna på Solberga skola om kommunens arbete med den nya organisationen för skolorna. Föräldrarådet på Solberga skola kräver i ett medborgarförslag att kommunen ska utarbeta och garantera ett alternativ inom skolomorganisationen, där sjätteklassarna får vara kvar på Solberga till och med läsåret 2010/2011.

I förslaget som kommunen arbetar med ska sjätteklassarna flyttas till Petreskolan redan 2009, men det tycker inte föräldrarådet är någon bra idé.

– Det finns mycket tankar, idéer och visioner, men det mesta är långt ifrån klart. Det gör det omöjligt för föräldrarna att bedöma konsekvenserna av den föreslagna förändringen ur ett barnperspektiv, skriver rådet i sitt medborgarförslag.

Föräldrarådet vill också ha ”kontrollstationer” under 2009 och 2010 där föräldrar och elever får en chans att bedöma för- och nackdelar med att gå kvar på Solberga eller flytta till Petreskolan.

– Det är en bättre start för alla inblandade att ”den nya skolan” är en lockande möjlighet och inte ett tvång, skriver man.

Medborgarförslaget kommer att redovisas på nästa kommunfullmäktigesammanträde 12 januari.