Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbifart Stockholm är bra för Gävleborg!

Förbifart Stockholm kommer att ge företagare som verkar i Gävleborg större närhet till Mälardalen och södra Sverige, enligt Lars Beckman, Jan Wikholm och Anders Hansson.

Annons

För näringslivet är det viktigt med en väl fungerande infrastruktur. Under många år fanns det planer för angelägna infrastruktursatsningar men det fanns aldrig eller sällan några ekonomiska medel avsatta. Sakta men säkert har det svenska vägnätet fått sämre och sämre standard. På dagens marknad där kunderna finns över hela landet och världen är det av avgörande betydelse att man kan förflytta sig själv och gods på ett snabbt, enkelt och säkert sätt.

Därför var det mycket bra för oss som bor och verkar i Gävleborg när Förbifart Uppsala genomfördes. Att vi som bor i länet enkelt kan passera Uppsala är bra för oss men om möjligt ännu bättre för Uppsalaborna som undgår genomfartstrafiken.

Det är också glädjande att vi norrut snart kommer att ha en bättre E 4 genom Hälsingland och om ytterligare några år kommer förbifart Sundsvall. Att man norrut kommer att kunna undvika att åka genom Sundsvall är till stor glädje för oss trafikanter men till kanske ännu större glädje för dem som bor i Sundsvall.

Utan att i detalj vara insatt i projektet Förbifart Stockholm är det ett glädjande besked att vi som bor i Gävleborg och ska åka efter den viktiga vägen E 4 kan åka förbi Stockholm mer trafiksäkert och betydligt snabbare. Det är också viktigt för de företag som ska skicka eller ta emot gods och gäster som kommer via vägnätet att man slipper riskera förseningar genom Stockholm.

Genom förbifart Stockholm kommer Gävle och Gävleborg närmare en större del av Mälardalen vilket ger oss ännu bättre möjligheter att vara en attraktiv region för såväl företagen som för oss som har valt att bo i länet.

Det är inte rimligt att behöva sitta i långa trafikköer genom Stockholm för att vi som enbart ska passera huvudstaden ska konkurrera om platsen med dem som pendlar inom och till Stockholm.

Svenskt Näringsliv

Teknikföretagen

Sveriges byggindustrier

Mer läsning

Annons