Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningar blir utan lokaler

Även i Järbo riskerar flera föreningar att bli hemlösa efter årsskiftet. Sedan kommunen sagt upp hyresavtalet för gamla Kyrkskolan blir föreningslivet utan lokaler för vävning, gym och slöjd.

Arbetarbladet har tidigare berättat om att föreningshuset i Björksätra ska rivas vid årsskiftet och att flera av de 18 föreningarna som håller till där fortfarande inte vet var de ska vägen.

I Järbo är det inte aktuellt med rivning av Kyrkskolan, som blivit något av ett lokalt föreningshus. Däremot har kultur- och fritidsförvaltningen sagt upp hyresavtalet med tekniska kontoret.

– Det finns flera orsaker till det. Vi anser att de 300 000 kronorna vi lägger i hyra kan användas bättre när vi har en kärv ekonomi. Ungdomsgården har redan flyttat därifrån till Folkets Hus. Dessutom är fastigheten i dåligt skick när det gäller ventilation, brandsäkerhet och tillgänglighet, säger Niklas Bergdahl, föreningsenhetens chef.

De föreningar som drabbas är i första hand SPF, Järbo Orienteringsklubb, Ytterbyns motionsklubb och Järbo Vävstuga.

– Om de vill kan de själva hyra direkt av tekniska kontoret. Men då blir det ju inte med samma hyressubvention som i dag. Jag förstår att medlemmarna i de här föreningarna är besvikna och vi ska försöka hjälpa dem om vi kan, säger Niklas Bergdahl.