Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företag är viktigt för välfärden

Näringslivet och välfärden är beroende av varandra, skriver representanter för Moderaterna i ett svar till Alf Norberg (V).

Annons

Alf Norberg (V) gör sig i Arbetarbladet 12 november lustig över att Moderaterna tycker att företagare är viktiga och behöver lyftas fram mer i vårt samhälle. Det förvånar oss inte med tanke på att Vänsterpartiet sedan en lång tid fungerat som ett direkt företagsfientligt parti.

debatt.

Gävleborg är ett län som toppar många listor, dock är det ofta fel listor. Vi har landets högsta arbetslöshet och särskilt ungdomsarbetslösheten är bekymmersam. Gävleborg har vidare höga tal för förtidspensioneringar och sjukskrivningar. Vad gäller företagsklimatet finns även där mycket mer att önska. Detta vill vi moderater förändra för att Gävleborg ska växa sig starkare och få en positiv utveckling. Vi har därför genomfört ett utvecklingsarbete lokalt där hundratals personer utanför vårt parti givits möjlighet att lämna synpunkter och förslag. Ett prioriterat område har varit att skapa fler jobb eftersom vi anser att det är en av de viktigaste utmaningarna för att vända trenden. Ett av alla förslag var att varje kommunalråd, oberoende av politisk hemvist, borde ta ett aktivt ledarskap för att underlätta för företagen i respektive kommun. Vi tror det vore positivt om kommunalråd och andra politiker lyssnade mer på företagen när de försöker uppnå ett bättre företagsklimat. Det är av största vikt att Gävleborgs kommuner lockar till sig nya företag som kan utvecklas och därmed skapa fler arbetstillfällen.

Norberg (V) är orolig för att vi missar att även andra yrkesgrupper än företagare är viktiga i vårt samhälle. På den punkten kan vi göra Norberg lugn. Moderaterna ser alla i vårt samhälle som varje dag gör fantastiska insatser som till exempel sjuksköterskor i vården eller personalen i äldreomsorgen.

Vi hävdar snarare att näringslivet och välfärden är beroende av varandra. För att finansiera vår gemensamma välfärd behöver vi fler företag och jobb. För att företagen ska fungera behövs en fungerande välfärd. Nya moderaterna har förmågan att se denna koppling, har Vänsterpartiet det?

Lars Beckman (M), Valbo

S.O Hiller (M), Gävle

Jonas Holm (M), Hudiksvall

Inger KällgrenSawela (M), Gävle

Martin Lundström (M), Hudiksvall

Lasse Molin (M), Ljusdal

Ingemar O´Nils (M, Bollnäs

Alf Persson (M), Hofors

Bo Stenbeck (M), Ockelbo

Håkan Rönnström (M), Hudiksvall

Margarehta Wedin (M), Gävle

Annons