Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företagare vill se samarbete för att möta finanskrisen

Samarbete mellan företag är nyckeln till framgång i lågkonjunkturen. Det anser Annika Eriksson, ordförande i Tierps företagarförening.

Varslen duggar tätt i finanskrisens spår och inom Tierps företagarförening märker många av den svåra tiden.

– Det finns ett större behov av att samarbeta och jag gläds av att se att företagen gör det, säger Annika Andersson.

Som exempel tar hon föreningens nätverk för miljö och kvalité, där människor i samma yrkesroller från olika företag träffas. Tillsammans kan man dela på kostnader och investeringar som utbildning. Föreningen har 110 företag knutna till sig och man märker av effekterna från lågkonjunkturen.

– Många säger att det fortfarande går bra, men att man märker att det tar längre tid att få svar på offerter och förfrågningar. Det tar lite längre tid att få in jobb och många måste vidga sin marknad och lägga anbud på jobb som ligger lite längre bort, säger hon.

Under nästa vecka träffas företagarföreningen för sin årliga jullunch. Ett evenemang som är uppskattat just för möjligheten att samspråka med andra företag och bygga upp ett effektivt samarbete. Under lunchen hoppas Annika Eriksson att medlemmarna kan diskutera hur man tillsammans ska kunna klara sig genom finanskrisen.