Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företagaren Mehrdad blir ambassadör

Företagaren Mehrdad Nesaei, årets nybyggare i Gävleborg 2006, har blivit utsedd till nybyggarambassadör. På tisdag åker han till Stockholm för att träffa kungen.

– Jag hoppade högt när jag fick inbjudan, säger han stolt.

Mehrdad Nesaei kom till Sverige från Iran 1998. Han har kämpat i många år för att etablera sig i det svenska samhället och fick till slut hjälp med lokal och startkapital av den numera bortgångne Gävleföretagaren Sören Thyr.

2006 fick Mehrdad Nesaei pris som årets nybyggare i Gävleborg för sitt arbete med det egna företaget Glasakuten i Gävle.

– Sören Thyr var min mentor och han finns alltid med mig. Jag tror att han skulle vara stolt om han fick se hur bra det har gått för mig, säger Mehrdad Nesaei.

För två veckor sedan, efter en semester i Italien, fick han nämligen ett brev med en inbjudan att få komma till Stockholm och träffa kung Karl XVI Gustaf.

– Jag blev så glad att jag hoppade högt. Det känns jätteskönt och jag är tacksam för att de valde mig, säger Mehrdad Nesaei.

Han har som enda företagare i Gävleborg utsetts till nybyggarambassadör.

Nybyggarambassadörerna ska vara lite av pr-personer för näringslivspriset ”Årets nybyggare”.

Bra förebilder

Tanken är att de ska visa upp sig och vara bra förebilder för andra människor som vill starta företag. Mehrdad Nesaei berättar att han redan har hjälpt två personer att starta företag och att han gärna vill hjälpa ungdomar.

– Han är en bra ambassadör för han är väldigt aktiv och villig att hjälpa andra, säger Biljana Mozdalo, IFS-rådgivare på Almi Företagspartner i Gävle.