Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företagarna dissar Gävle

.Bara 8 procent av företagen i Gävle kommun ger ett högt betyg på föreutsättningarna att utvecklas i regionen de närmaste fem åren. 47 procent ger ett lågt betyg.

– Det är trist för Gävle, säger kommunalrådet Carina Blank.

Företagarundersökningen har gjorts av Statistiska Centralbyrån på uppdrag av Gävle kommun.

Lyfta fram positiva saker

Sammanlagt 1 000 företagare har under våren fått frågor som handlar om regionens företagsmiljö såväl som kommunens service och inställning till företagande. 330 personer svar har kommit in.

Totalbetyget för företagsmiljön i Gävle blev 38, jämfört med 48 för samtliga 17 kommuner som var med i årets undersökning. Gävle är ett statistiskt säkerställt lägre än genomsnittsresultatet för alla 17 kommuner som var med i årets undersökning. Det gäller företagarnas omdömen om regionens kompetensförsörjning, samhällsservice, boende, kontaktytor och rådgivning, finansiellt stöd, regionens attraktivitet och inställning till företagande.

– När vi träffar människor från näringslivet behöver vi ibland öva oss i att lyfta fram positiva saker för det genererar good will och mer arbete. Men det är ett attitydarbete vi måste hjälpas åt med, säger Carina Blank.