Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företagsfrukost på flygfältet

Kaffe och fralla. En häftig film om dragracing.

Chans att prata affärer med varandra.

130 personer deltog i den första företagsfrukosten i Tierp.

Annons

Träffen hölls på torsdagsmorgonen. Platsen var Tierps flygfält, där bolaget som ska investera i motorbanan rest ett tält. Deltagarna fick se en flim om dragracing. Därefter berättade bolagets representanter att det inte bara blir dragracing på fältet, utan också annan motorsport, hästtävlingar och arrangemang.

– Jag måste åka precis klockan nio. Jag ska flyga till London då teamet som ägs av min familj ska köra Europafinalen i dragracing, säger byggansvarige Lars-Erik Lindberg.

Bolaget kommer att behöva mycket hjälp från lokala firmor. Flera företagare som Arbetarbladet pratar med berättar om sitt eget motorintresse och de förhoppningar de har på satsningen.

– Det här är suveränt, det är en sådan stor grej för Tierp. Jag bor bredvid och är van vid ljudet från motorcyklarna, säger lantbrukaren Thomas Hällström.

Hans Lind, platschef på Midroc, berättar att de dragit fram byggström men att han inte vet om det blir ytterligare jobb för företaget.

– Det var "jättecoolt. Först pratar företagarna om motorbanan och sedan om affärerna de har ihop. Nästa träff ska handla om upphandling, säger Annika Eriksson, ordförande i företagarföreningen.