Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Författardrömmar

Julia Mattsson går på Vasaskolan i Gävle. Hon har alltid älskat att skriva och som projektarbete ska hon skriva en novellsamling som sedan ska tryckas.

Varför valde du att göra en novellsamling?
– Jag tycker om att skriva och alla andra i min klass ska skriva uppsatser om historia och göra undersökningar, men jag vill göra något som jag tycker är roligt.

Ska du försöka få novellerna publicerade?
– Jag ska göra ett häfte av dem, sedan får jag se om det är någon som är intresserad av att läsa. Jag får hjälp av högskolan att trycka den.

Ska du presentera ditt arbete när det är klart?
– Vi ska presentera våra arbeten för tvåorna och visa vad vi har hållit på med. Jag tror också att jag måste lämna ut min novellsamling till dem så de kan läsa, vilket känns väldigt skrämmande.

Vad handlar dina texter om?
– Jag skriver många dikter och olika långa texter, som krönikor och noveller som handlar om människor i Gävle i olika tider. Jag har skrivit ungefär tio texter nu och vi får se hur många texter det blir till slut.

Var får du inspiration från?
– Inspirationen kommer mest från att jag går runt i Gävle och känner av atmosfären. Jag tar mig till olika platser och funderar och sedan skriver jag. Jag tar även bilder till novellerna.

Vill du bli författare?
– Ja, det är något jag skulle vilja jobba med.

Emelie Hermansson och Martina Raumer.
Prima@arbetarbladet.se