Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förklara varför folk dör i Sverige i stället för att skriva om båtar som kapsejsar

Svar till Anna Norlings ledare "Människor dör, men vi stänger dörren".

Anna Norling förfasar sig över att folk går i båtar som kapsejsar och en del tyvärr drunknar. Hemskt? Ja visst är det så, men varför gör det inga insatser för att stoppa dessa som tillhandahåller dess båtar? Varför hindras inte dessa båtar från att lämna kusten med för många ombord? Varför ställs inte krav på Afrikanska kustländers regeringar att DE stoppar båtarna just för att förhindra dessa katastrofer?

Dessutom Anna N. så dör människor i Sverige på grund av att det inte finns ambulanser, inte sjukhuspersonal och för att medicin anses kosta för mycket! Det är svenskar som arbetat i 50 år och betalt 35-50 procent (just det Anna 50 procent, läs skattehistoria) i skatt för att få en trygghet senare i livet! Vad får vi i dag? Förklara det i stället för att förorda att vi ska föda ytterligare 300 000 ekonomiska flyktingar som det är frågan om!

Att det är så bevisas av att ”flyktingar” inte vill bo där de placeras! Vore jag på ”flykt” från kriget så var jag överlycklig att få skydd, värme och bara en bostad överhuvud taget vare, sig det var fjärran från storstäder eller inte!

Pensionist

SVAR DIREKT:

Om jag förstår Pensionist rätt så bör Sverige inte ta emot människor som flyr eftersom äldre människor i Sverige har betalat hög skatt för att få trygghet på äldre dagar. Det här är dock ingen motsättning. Den svenska ekonomin går riktigt bra, och till viss del beror det på att vi har haft en hög invandring. Det får ekonomin att rulla.   

Men det är inte av ekonomiska skäl vi bör låta människor få söka asyl här. Det är av humanitära skäl. Jag menar att det är skamligt att vi stänger våra gränser när vi vet att bomberna faller i Syrien och Irak.

Anna Norling

Läs också: Människor dör, men vi stänger dörren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare