Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förskingrade från Systembolaget

Kvinnan skulle bli chef inom Systembolaget – då visade det sig att hon hade förskingrat 100 000-tals kronor, enligt uppgift till Arbetarbladet.
Pengarna ska ha gått till spelmissbruk.

Kvinnan skulle nyligen ha börjat sitt nya jobb som chef hos Systembolaget i Gästrikland – i stället fick hon lämna företaget när det rullades upp att hon förskingrat summor i storleksklassen 100 000-tals kronor.

– Under en kontroll av kassahanteringen så uppkom misstankarna. Förskingringen ska ha pågått från juli och in i oktober, säger Mikael Hedström, talesman för Gävlepolisen.

I början av november polisanmälde Systembolaget kvinnan för förskingring.

– Jag kan bekräfta att det finns en polisanmälan och att den anställda har lämnat företaget, säger Lennart Agén, presschef för Systembolaget.

Enligt uppgift till Arbetarbladet ska motivet till förskingringen, precis som i fallen med Tuula Lavikkalas 20-miljonersförskingring mot Borgarskolan och Susanna Ruthströms miljonförskingring mot kulturföreningen Lättings, vara ett omfattande spelmissbruk.

– Personalfrågor diskuterar vi direkt med den berörda medarbetaren och inte genom media, säger Lennart Agén.

Kvinnan ska efter att brottsligheten avslöjades ha påbörjat en behandlingsplan mot spelmissbruket.