Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förskolan får pengar till arbetskläder trots stram budget

Skolpolitikerna i Älvkarleby har klubbat internbudgeten för 2009.
– Det går runt, vi har till det vi verkligen behöver även om vi skulle önska att vi hade lite mer att röra oss med, säger Ingela Andersson, s, ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Den strama budgeten innebär att satsningar inom skola och förskola fryser inne på grund av minskade skatteintäkter. Den planerade nya förskolan i Skutskär byggs inte. I stället öppnas en avdelning på Bodaskolan med naturinriktning. För att klara barnomsorgstrycket öppnas även förskolan på Älvkarleö bruks skola under våren.

– Det blir en lösning tillsvidare. 2013 behöver vi två nya avdelningar när Jungfruholmen stänger, säger Ingela Andersson.

Planerna på två extra tjänsterna inom skolan för att höja lärartätheten blir inte heller av. I dag ligger Älvkarleby under riksgenomsnittet.

En positiv satsning i budgeten är att personalen inom förskolan får arbetskläder. 250 000 kronor har avsatts till utomhuskläder.

– Äntligen, det här är ett yrkande vi haft i flera år, säger en glad Mia Björnerfors från Lärarförbundet.

Att den uteblivna satsningen

på lärartätheten inte blir av tycker hon är mycket tråkigt.

– Det är synd att de inte väljer att satsa på lärartätheten. Tittar man på den rapport som Lärarförbundet presenterade så ligger vi otroligt lågt jämfört med andra. Det är en tuff arbetssituation för lärarna i dag. Mycket administrativt arbete läggs på pedagogerna.