Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förskolebarn får inte plats

Det är knökfullt på förskolorna i Järbo. Flera familjer kommer att tvingas köra sina barn till Sandviken och tillbaka varje dag.

I Järbo finns tre förskolor, Gullvivan, Tallkotten och Bygdegården, men inga platser kvar för dagisungar till våren 2015.

Flera familjer kommer att få köra sina barn till förskolan Tallbacken i Sandvikenstadsdelen Norrsätra varje dag. Enligt obekräftade uppgifter till Arbetarbladet rör det sig om föräldrar som själva jobbar i Järbo, som därmed får en extra restid på upp emot 45 minuter varje morgon och kväll.

Skolformschefen för förskolorna i Sandviken, Anita Persson, bekräftar att det är fullt och att sju Järbofamiljer erbjudits plats i Sandviken i stället.

– I Järbo har vi sex olika avdelningar och generellt gott om plats, men just i år det ovanligt många femåringar, 32 stycken, det är en väldigt stor kull för att vara Järbo, berättar Anita Persson.

– Det är några få som fått erbjudande om plats i Norrsätra i stället. Vi följer skollagens krav om avstånd, fortsätter hon.