Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förskolebarn får inte plats

Det är knökfullt på förskolorna i Järbo. Flera familjer kommer att tvingas köra sina barn till Sandviken och tillbaka varje dag.

Annons

I Järbo finns tre förskolor, Gullvivan, Tallkotten och Bygdegården, men inga platser kvar för dagisungar till våren 2015.

Flera familjer kommer att få köra sina barn till förskolan Tallbacken i Sandvikenstadsdelen Norrsätra varje dag. Enligt obekräftade uppgifter till Arbetarbladet rör det sig om föräldrar som själva jobbar i Järbo, som därmed får en extra restid på upp emot 45 minuter varje morgon och kväll.

Skolformschefen för förskolorna i Sandviken, Anita Persson, bekräftar att det är fullt och att sju Järbofamiljer erbjudits plats i Sandviken i stället.

– I Järbo har vi sex olika avdelningar och generellt gott om plats, men just i år det ovanligt många femåringar, 32 stycken, det är en väldigt stor kull för att vara Järbo, berättar Anita Persson.

– Det är några få som fått erbjudande om plats i Norrsätra i stället. Vi följer skollagens krav om avstånd, fortsätter hon.

Annons