Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förslag framtaget för fabriksområdet

Planerna att göra om Pricks gamla pepparkaksfabrik i Tierp går vidare. Ägaren Jonas Andersson vill bygga bostäder både i byggnaden och på tomten.


– Vi ska sätta oss ned med kommunen och visa skisser innan vi lämnar in en bygglovsansökan, säger Anderssons arkitekt Norbert Fürlinger.

Kommunens planarkitekt Helena Gåije har tagit fram ett förslag till ny detaljplan för området. Det omfattar ett antal lägenheter i fabriksbyggnaderna samt 26 parhus på tomten. Gåije säger att bollen nu ligger hos ägaren om han ska fullfölja planerna. Enligt Fürlinger sonderar de terrängen.

– Jag har gjort skisser och tänkte ringa till ägaren. Att han inte hört av sig till kommunen beror på att han har fullt upp med julbord på sin restaurang i Uppsala.

Fürlinger säger att varje projekt bromsas upp på grund av ändrat ränteläge och bankernas försiktighet men att bygget ska bli av. När har han dock inget besked om, det hänger också ihop med bygglovet.

Jonas Andersson köpte fastigheten i slutet av 2007. Produktionen vid den anrika Pricksfabriken upphörde vid årsskiftet 2004–2005.