Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första förlusten för Tierp Volleytjejer

Så kom den ändå. Tierps volleybolldamer har den här säsongen gått som tåget. Först 14 raka segrar i damettan och sedan segrar i de fyra första omgångarna av damallvenskan. Men på söndagen kom första förlusten när åländska Jomala kunde vinna med 3–2 i hemmamöte.

Annons

Det var efter 8–7 i avgörande femte set, som hemmajejerna kunde gå i från och här vinna med 15–9. En verklig slutspurt alltså, som Tierp inte hade något svar på.

– Nej, och vi spelade i den här match under vår förmåga. Ingen av oss i laget visade upp de takter som vi har och har visat i tidigare segermatcher, sa en besviken Evelina Stenmark spelande tränare i Tierp.

Det här var en match som det också svängde rejält om. Första set vann Tierp i utklassningsstil med siffrorna 25–12.

Kanske gick det lite FÖR lätt i matchupptakten, för i andra set fick gästerna sig en liknade avhyvling. Jomala vann här med 25–14. Tala om en ändrad matchbild.

– Vi gjorde också för många egna misstag i den här matchen för att vi ska få godkänt, suckade Evelina.

Tredje och fjärde set var spelmässigt jämna och hemmalaget vann först med 25–19 och sedan kom gästerna tillbaka och tog hem fjärde set med siffrorna 25–22.

– Vi hade också ledningen med både 5–3 och 6–4 i avgörande set. Men sedan tappade vi tyvärr, summerade Evelina.

En mycket stor del i hemmavinsten hade proffset från Australien Andrianne Mare.

Nu får Tierp komma igen nästa helg i bortamatcherna mot Örebro och Falköping. Trots förlusten är Tierp fortfarande klara serieledare i allsvenskan.

 

Annons