Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första SM-tävlingen – då tog sig Marmaföraren till final

Final redan i debuttävlingen – och dessutom i SM.
Kent Jari Olsson slog till rejält i SM-rallycrossen på is i Söderhamn, utan att få den uppmärksamhet som han förtjänade!

Annons

32-åringen från Marma, tävlande för Films MK, inledde sin karriär så sent som i april ifjol. Trots sin obefintliga rutin knep han den totala förstaplatsen i klassen Super Car 2wd i Svenska Sprintserien. Dessutom slutade han fyra i back-SM 2016 – i sanning bra gjort.

Trots allt var Kent-Jari en doldis i SM-racet i Söderhamn.

– Min första rallycrosstävling någonsin. Och inte heller hade jag kört på is tidigare, berättar han själv.

En andra- samt två tredjeplatser blev facit i kvalet i den tvåhjulsdrivna klassen. Detta innebar att Kent Jari tog sig till semifinalpasset, där han styrde i mål som fyra i det första av två heat.

Dock hade tredjeplacerade Thomas Öhman från Älvsbyn glömt att köra det obligatoriska alternativspåret och uteslöts i efterhand. Och vips var Kent Jari i final!

Här gjorde han återigen en prima körning. Startade i den bakre ledet, men gav bland andra den regerande svenska mästaren Mattias Ohlsson, Bollnäs, en rejäl kamp. Blev till slut sexa.

– Klart över förväntan. Men det var många som missade att jag ens körde finalen bland TV-tittarna, fortsätter Kent Jari.

Som redan tidigare planerat en säsong i back-SM, men nu även vill satsa vidare på rallycross.

– Det var en kul upplevelse i söndags, som smakade mera. Det här vill jag göra om igen, avslutar Kent Jari Olsson.