Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förstärkningsbussar är på gång

Hejsan! Jag har ett problem som jag skulle vilja få ett svar på!

Varför kommer inga bussar från Södra Bomhus mellan klockan 16.30 och 17.00? Det ska gå en buss var tionde minut! Vi som jobbar på Sörby Urfjäll industriområde kommer inte med våra bussar och tåg som vi planerat.

Detta är ett stort problem för vi pendlar långt, till Sandviken, Hedesunda och Ockelbo.

Vi vill gärna veta hur detta kan uppstå!

Svar direkt: Resandet på linje 2 har ökat kraftigt under hösten, så även på andra linjer inom Stadsbussarna i Gävle. Emellertid har resandeökningen i kombination med försämrad framkomlighet gett ökade körtider på flera av linjerna. De ökade körtiderna har i flera relationer lett till förseningar i varierande omfattning. För att råda bot på de problem som nu uppstått kommer vi inom kort att sätta in ett antal förstärkningsbussar för att kunderna även framgent ska kunna komma i tid. Inför kommande tidtabellperiod arbetar vi med flera alternativ för att öka kapaciteten.

Vad som förorsakat för- seningen för kunden just denna gång kan vi tyvärr inte svara på i detalj då vi inte har tillgång till datumet.

En av de senaste dagarna fick vi till exempel ett haveri på en av bussarna på linje 2, kanske var det den dagen?

Generellt gäller att kund som riskerar att bli mer än 20 minuter sen kan använda sig av X-Trafiks resegaranti (se mer på www.x-trafik.se).

Avslutningsvis ber vi våra kunder om ursäkt för de eventuella problem förseningen orsakade dem.

Lennart Skoog,

IV

affärsutvecklingschef ,

Swebus

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel